Nejste přihlášen/a.
Chci podat námitku podjatosti sociální pracovnice v řízení o výživném. Soud mi již zaslal Usnesení o jmenování opatrovníka: místní městský úřad. Námitka se podává nyní k soudu?(tedy Krajskému prostřednictvím tohoto, který usnesení vydal?) Či až k vedoucímu místního městského úřadu, který mi oznámí přidělení konkrétní sociál.pracovnice,kterou je jasné, že bude ta, která již dítě měla na starost.(Ted ani nevím, zda mi vůbec oznámí něco, mám pocit, že mne tehdy jen přepadla svou návštěvou. Takže kdy bych vlastně tu námitku měla městskému úřadu poslat?).
Jde mi však o to, že na 1 místním úřadu v malém městě tyto sociální pracovnice samozřejmě "pečou" spolu, tedy bych chtěla docílit toho, že opatrovníkem bude určena sociál.pracovnice z městského úřadu ve vedlejším městě? Lze to? mohu požádat o kokrétní měst.úřad?
Kam tedy zaslat námitku kdy?
Z čeho soudíte na podjatost? (OSPOD má především hájit a chránit práva dítěte/dětí.) Chcete-li si stěžovat na podjatost, můžete stížnost adresovat vedoucí OSPODu, tajemníkovi MěÚ nebo starostovi. Případně si stěžujte rovnou na "nadřízeném" MěÚ (kraj?).
doplněno 16.04.14 21:04:Četla jsem i o možnosti obrátit se přímo na MPSV, ale s tímto postupem nemám osobní zkušenost.
Ano, děkuji, o tomto nějaké info mám, ale SPÍŠ jsem potřebovala poradit, jak se domoci toho, aby opatrovníkem nebyl MÍSTNÍ městský úřad.(viz 2.část mé otázky)-tpro podjatos
v Usnesení o jmenování opatrovníka se píše , že lze podat do 15 dnů odvolání proti tomuto Usnesení ke Krajskému soudu, tudíž je to přímo touto cestou?(v odvolání mohu vznést námitku podjatosti či k čemu se lze vyjadřova v tomto konkrétním odvolání?). Děkuji
Musíte začít těmi stížnostmi, abyste měla nějaký podklad pro další jednání s nadřízeným úřadem nebo s MPSV. Nebude stačit jim jednou napsat, že jsou zaměstnankyně (jmenovitě!) OSPODu podjaté.
Potřebujete nějaký podklad, že jste si na jednání konkrétních zaměstnanců stěžovala a že nadřízení zmíněných pracovnic ani vedení úřadu (tajemník, starosta) neudělali nic pro nápravu. Není to záležitost na pár dnů, počítejte minimálně s týdny, ale spíše s několika měsíci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.