Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,obracím se na vás pro radu,jak dál postupovat,protoze uz vazne nevim,co mam delat...
Jsem od 12/2013 rozvedená,žiji s přítelem s nímž mám 7 měs.kluka.Jelikož se syn narodil v zákonné lhůtě rozvodu-má příjmení po exmanželovi.A jelikož mi ex. nepodepsal dohodu o jmene,krestni jmeno ma "neurceno".
Soud o křestním jméně proběhl ted v unoru,kdy nebyl zadnej problem a soud mu pridelil jmeno,tak jak mu rikame doma.
Jenze rozsudek jeste doted nenabyl pravni moci,a tak se malej oficilane porad jmenuje "neurceno".Navrh na popreni otcovstvi je podane uz od rijna minuleho roku,ale zatim se nic nedeje.Neprislo od soudu nic.
A ted muj problem:
3.unora mi koncila PPM a ja nemam "ZATIM" narok na rodicovsky prispevek- protoze mi nenabyl rozsudek o jmene pravni moci-bylo mi receno ze do te doby pokud nemam razitko,mam proste smulu.
Nevim co mam delat,sve financni rezervy uz pomalu docerpavam a pritel je ted dlouhodobe nemocny,tudiz i on financne neni na tom nejlip.
Mam aspon narok na jednorazovou pomoc v hmotne nouzi,nebo co mam delat?
Dekuju,uz sem zoufala...
Proč rozsudek z února dosud nenabyl právní moci? Opravdu je to vina soudu? Nemůžete zajít na soud a pokusit se urychlit?
------- Zkuste si zajít na kontaktní místo úřadu práce, tam, kde se žádá o rodičovský příspěvek, státní sociální podporu a/nebo o pomoc v hmotné nouzi.
Bydlíte-li ve vlastním, družstevním nebo nájemním bytě, v němž máte i trvalý pobyt, měla byste mít nárok alespoň na příspěvek na bydlení.
Podmínkou je nájemní smlouva (nikoliv podnájem) na Vaše jméno, případně výopis z katastru nemovitostí (pro byt ve vlastnictví). Dále musíte doložit příjmy za předchozí kalendářní čtvrtletí a potvrzení o platbách nájemného a záloh na energie za předchozí kalendářní čtvrtletí.
------------ Odkazy:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.