Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právní vzdělání

Od: mknotek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal na možnosti právního vzdělání ve středním věku (30). Partnerka na meteřské dovolené s vystudovanou ekonomikou na úrovni bc by ráda vystudovala práva. Pominu li možnosti rychlokurzu v Plzni, jaký byste doporučovali postup? Nevím zda ji představa 5 let bude motivovat i když má eminentní zájem ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jako první se informujte na vš, kde studovala partnerka bakaláře --- zda lze doplnit navazující magisterské studium v nějakém příbuzném ekonomicko-právním oboru (nejedná se o klasické právní vzdělání). Studium na 2 roky

taky je možnost 3-letého studia na VOŠ v právním oboru. Titul pouze DiS. - to by asi nemělo smysl, spíš pro asistenty právníků, administrativu

Klasické právní vzdělání je jedině 5-leté Mgr. Pak ještě existuje spousta příbuzných právních oborů - veřejná správa, podnikání a právo atd...stačí vystudovat 3 roky na Bc.

Ať si parnerka ujasní, zda chce s miminem studovat prezenčně nebo kombinovaně. Přihlášky do 1. kola jste propásli, máte šanci v dalších kolech přijímacího řízení...na práva je značný přetlak uchazeči/přijatí

doplněno 16.04.14 12:17:

všechny vš s kombinovaného bakalářského studia --- právního zaměření jobs.cz/...

martink*

A co může dělat jako právník s BC? To asi právní praxe nepřipadá v úvahu? :) Jestli jsem to pochopil dobře tak maximálně asistentku?

martink*

Ještě to upřesním, jaké má například žena uplatnění s vystudovaným oborem "Právo v podnikání". Je to perspektivní práce?

(Právo absolutně není můj obor)

lidus*
hodnocení

0x

Soukromá Vš Paneuropská, Bc. 58tis/rok, MU - law.muni.cz/... Bc je 3 roky. Pokud není nějaká změna a má-li Vš ekonomickou bude si studium platit (bylo to cca 8000/semestr), pokud má ekonomickou SŠ-přihlásí se, udělá zkoušky. Bude hledat formu kombinovanou, distanční-justiční práce-je 100%, jinak nevím co se otevírá. V Praze jsem Bc. nenašla ale možná jsem špatně hledala. V Plzni už "rychlokurz"neuděláte už i tam se studuje jak je zvykem jinde, Západočeská univerzita a myslím, že akreditaci mají právě na Bc.

doplněno 16.04.14 11:41:

Koukám, že jsem dotaz pochopila špatně, manželka je Bc ekonomie-tak buď dostuduje stejný obor, nebo na práva znovu od 1 ročníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]