Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je tu někdo kdy tomu rozumí? Mám deprese a psycholog mě poslal na psychiatrii abych dostala nějaká antidepresiva, dozvěděla jsem se ale že deprese může způsobovat i hypotyreóza, tedy onemocnění šťítné žlázy, nevíte jestli je možné tedy zjistit, jestli mi deprese nemohlo způsobit toto? je to možné zjistit jinak než nějakých krevních testů? děkuji
Nemusí jít o depresi nebo onemocnění štítné žlázy, psychiku tímto způsobem mění i třeba nedoléčené nemoci z klíšťat - typicky borelióza a mnoho dalších věcí. Spíš doporučuji hledat skutečnou příčinu depresí. Podle mých zkušeností je hlavní příčinou vždy zcela nevhodná strava a následná absence některých důležitých látek. Kvůli této absenci se potom narušuje produkce hormonů jejichž nevhodná hladina mění psychiku. Stejně tak poškození štítné žlázy a z něj plynoucí nedostatek/přebytek hormonů nepřichází bez příčiny. Zkuste se zamyslet nebo poradit s odborníky, možná v tomto směru něco děláte zásadně špatně. Třeba bude stačit změnit stravu - životosprávu a nebudete žádná psychofarmaka potřebovat.
Na zdravotní stav člověka má největší vliv pravidelně konzumovaná strava. Krátkodobý "úlet" nevadí, ale pravidelný příjem zcela nevhodných potravin vždy vytvoří nějaký zdravotní problém.
Dobrý den, podle článku viz odkaz je krevní test součástí vyšetření, ale ne jedinou.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak deprese je vlastně až následek jiných příznaků té choroby štítné žlázy. Pokud máte tyto příznaky, tak máte tuto chorobu (asi). Jinak máte asi "jen"deprese. Zdravím!
Dobrý den, mamince deprese zmizely po tom, co začala na příšlušnou poruchu štítné žlázy brát léky - porucha se zjistí nejbezpečněji krevním rozborem, za to moc nedáte a rozhodně to pro začátek bude lepší, než začít brát antidepresiva. Jinak do písmene souhlasím s rádcem nade mnou - zjistit, co tělu chybí (např. těmi krevními testy) + upravit stravu. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.