Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci dětem

Od: tecdsd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Chtěla bych těm dětem trochu pomoci, těm chudým. Sice je mi teprve 15, ale doma mám několik moc pěkných plyšových hraček, ještě takových těch, co hodně vydrží, jsou moc hezké. Když jsem ty děti viděla, nejraději bych jim je všechny poslala. Ale jak? Možná vás napadnou že i v dětských domovech by to šlo, ale já nevím... těm pomáhá (asi) dost lidí, darují jim věci, všude v tv i na netu POMOZTE DĚTEM V DĚTSKÝCH DOMOVECH apod. ale třeba POMOZTE DĚTEM V NEPÁLU - DARUJTE HRAČKU nikde není. Není nějaká nadace, nebo něco? Asi víte jak to myslím. Poraďte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V 15ti se na nějakou pomoc kdesi na druhém konci světa vykašli. Je to k ničemu. Posílat plyšové hračky přes půl světa je naprostá blbost, doprava letadlem bude stát víc než ta hračka. A oni nějaké blbé hračky stejně nepotřebují. Z našeho pohledu jsou chudí, ale mají vše co potřebují aby mohli žít jako jejich předkové.

Ze všech peněz, které lidé nasypou do různých spolků a nadací se na místo určení dostane v průměru méně než 10 procent, zbytek prožerou tyto organizace. Znám jednu nejmenovanou nadaci na pomoc chudým dětem. Je tam zaměstnaná naoko celá rodina, příbuzní, přátelé. Ve skutečnosti tam něco dělají jen 2 lidi. Zbytek jen bere peníze. Platy si přiznali co jsem slyšel až kolem 50 tisíc měsíčně. A za to co zbyde s velkou pompou nakoupí pár hovadin, vyfotí se s dětma aby měli co dávat do propagačních materiálů a zase mají na rok vystaráno.

Nejlíp uděláš, když nebudeš ztrácet čas a budeš se co nejlépe učit. Až budeš vzdělaná, s rozhledem, budeš mít slušný plat a potom můžeš chudým skutečně pomoci. Třeba jmenovitě konkrétním rodinám a chudým dětem v nich tady v ČR, které se ne vlastní vinou dostaly do nějaké špatné situace. A že takových, žijících s prakticky minimálními platy, znám hodně.

sebod*

megacruiser. Díky za ten poslední odstavec.

sebod*
hodnocení

2x

Ahoj, Najdi si ve svém okolí nejbližší azylový dům pro matky s dětmi a tam je pošly. Určitě tam udělají radost.

popelka595*
hodnocení

1x

Jenže děti v dětských domovech nestrádají po materiální stránce (mají lepší hračky, telefony i oblečení jak jejich vrstevníci), oni strádají mnohem hůře - citově, takže jim bohužel hračky nepomůžou. Neřikám, že by třeba kojenecký ústav tvé plyšáky neocenil, ale dávat plyšáky do dětského domova je opravdu jako sypat sůl do moře. A věř mi, že vím o čem mluvím, protože se v sociální sféře již nějakej ten pátek pohybuji :)) Také mě baví a hlavně naplňuje pomáhat druhejm, ale už zhruba vím, kde je má pomoc žádoucí a kde naopak zbytečná. Kdyby tě zajímalo více, dej vědět, ráda ti napíšu více, ale nechci psát něco, co by tě třeba nudilo či nezajímalo :)

doplněno 15.04.14 20:52:

p.s. jsi sice ještě mlaďounká, ale já když si vzpomenu na svoje začátky v "pomáhajících profesích", tak se mi jako první vybaví, že jsem s těmi lidmi chtěla být v kontaktu, tzn. jestli chceš pomáhat, zkus se třeba "realizovat" skrze dobrovolnictví, tím jsem začínala i já a byť to není placené, dá ti to mnohem více do života jak pár kaček na blbosti.

martinaa*

Popelka má pravdu - je to nošení dříví do lesa. Kamarádka pracuje v dětském domově a občas jim přijdou balíky s plyšáky - posílají dále. Navíc dnes už jsou plyšáci bráni coby pro děti nevhodní - jsou to lapače prachu a mohou způsobovat nebo zhoršovat alergie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]