Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybějící měsice výpočtu

Od: daja890 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. V srpnu 2015 jdu do předčasného duchodu. Paní na OSSZ mi řekla že v lednu 2015 mi již vypočítá duchod výši po zkrácení. Ale co zbylé měsíce které ještě budu pracovat nebo pobírat částky z uřadu práce do srpna ty již se tam nebudou počítat? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Ten srpen mi přijde zbytečně brzy, protože se Vám do výpočtu nepromítnou příjmy z roku 2015. Nebylo by lepší o předčasný důchod požádat až od 1. ledna 2016? Započetl by se Vám další odpracovaný rok vč. příjmů a navíc by se zkrátila doba, o niž byste byste šel do důchodu dříve (výsledný důchod by byl vyšší).

x®
hodnocení

0x

Pro stanovení výpočtového základu v roce 2015 tvoří rozhodné období roky 1986 - 2014. Výše příjmů v roce 2015 již výpočtový základ neovlivní. Odpracované dny v r. 2015 se započítávají do doby pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]