Nejste přihlášen/a.
Pěkný úterý,hádka 2 sousedek něco si si mezi sebou řekly...a ta 1. na tu druhou křičela co si myslíš ty krá...já mám Tvuj dopis co psala Tvoje dcera a v něm píše,že...teď se sousedka domnívá,že jde o tresný čin,protože ona nikomu žádný dopis nedávala a její dcera také né,že pokud nějaký takový dopis má musela ji ho jedině teda ukráct.Říkala pujdu na polici a podám na tu sviň...tresní oznámení,že zadružuje cizí poštu /poradila jí to dcera,ať tam jde/.Já nevím měla by na policii vyrazit?Co si o tom myslíte vy?
že bych dotaz počeštila...tzn. háčky, čárky, uvozovky...nevím, co je ,,zadružuje"...četla jsem dotaz několikrát, ale smysl mi moc nedává ...
Dobrý den, vidím to na "běžnou" hádku, která vyšumí nebo skončí na M.Ú. - a tam u přestupkové komise. Jako trestný čin tam asi nic nebude nebo to policie odloží pro nedostatek důkazů. Ale, spíše se tím nebude zaobírat. Zdravím!
doplněno 15.04.14 11:27:danys - rád jsem Vás pobavil. Máte pravdu, že jsem to napsal nejasně. Snad jsem tím chtěl říci, že to trestné vůbec není nebo ano, ale potom to policie asi odloží.
doplněno 15.04.14 11:38:posta - já jsem u té hádky nebyl (bohužel, neb bych se rád podíval) a také nevím, na co to chce stěžovatelka případně "narazit" a co by uvedla na policii (třeba i fyzické napadení). Jen škoda, že nemáme video záznam té hádky .
ringo - policie provede rekonstrukci "případu" a záznam. A tam se prokáže pravda .
Na policii jít klidně může, ale celé tohle divadlo skončí na přestupku proti občanskému soužití a následně ve správním řízení, kde obě ty hvězdy dostanouu peněžitý trest a budou muset zaplatit správní řízení.
Jinak mě pobavila předchozí odpověď: Asi to trestný čin nebude nebo to asi trestný čin bude a policie to odloží
Plně souhlasím s danysem, podle dostupných informací se 100% nejedná o trestný čin ale o uvedený přestupek. Ten v podstatě ani nemusí podávat na policii či městské policii ale může ho rovnou oznámit na magistrát, tím se zkrátí doba prodlení (než to policie zaeviduje, někdo to přečte, někomu přidělí a ten až bude mít čas to oznámí na magistrát, než to sekretářka odveze, atd atd), takhle to tam pošle rovnou.
Každopádně celá ta situace (hádka) je nesmysl, ostatně jako asi všechny podobné situace (hádky). hezký den
bene, evidentně jste nepochopil co tím danys myslel. Vy tvrdíte že to není a pokud je, tak ... a mi Vám tvrdíme, že to není na 100%, takže žádné "pokud je ..."
bene proto nehodnotím co by kdyby, ale pouze informace, které mám k dispozici, také nevím, co si mám představit pod pojmem ukradla poštu, ze schránky? ze stolu v kuchyni? skrz zeď? odemčeno, zamčeno atd. potom by to jistě nějaký trestný čin být mohl, ale to je zbytečné předýmat, navíc i kdyby ty informace byly uvedené, nikdo z nás neví, co je a co není pravda Prostě jen hodnotit dostupné informace. Jak jsem už uvedl, celé mi to přijde jako hloupost. A za sebe bych to vidět nechtěl, jelikož v práci takovýchto hloupostí vidím až moc.
bene prosím Vás radši už nepište, protože ze sebe děláte akorát hlupáka. Jak jsem psal, z dostupných informací je to maximálně přestupek a to bůh ví jestli. Vy tady pořád polemizujete o trestném činu, přečtěte si definici trestného činu, poté si přečtěte trestní zákoník aby jste věděl, jaké skutky jsou za jakých okolností trestným činem a poté si přečtěte trestní řád kde se dozvíte co je to rekonstrukce a kdy a proč se provádí. Potom už nebudete dávat takovéto hloupé rady, které vůbec nejsou k tématu a jsou naprosto zavádějící. Každý něčemu rozumí, většinou tomu co vykonává jako povolání nebo to má jako svého koníčka. Ve Vašem případě to však rozlišování skutk v občansko právní rovině/přestupků a trestných činů rozhodně není. Držte se toho, čemu rozumíte
Dobrý den, děkuji Vám za kritická slova. Jste jistě profesionál a je to vidět. Škoda, že nemáte smysl pro humor a nadsázku. A to jsem to ještě zdůraznil slovem smajlík. No, patrně to bylo málo nebo přehlédnuto. Ale, ty animované a nepřehlédnutelné smajlíky já moc nemusím. Snad to udělám příště a speciálně pro Vás. Zdravím!
Nezlobte se na mě, ale na otázku: Co si o tom myslíte vy? bych odpověděla, že asi nemáte co na práci.
Dvě sousedky se pohádaly, stalo se, stává se. Co je Vám po tom? Hledím si svého, děvčata si to vyříkají, třeba se i potitulují zvířecími tituly, jak píšete, ale věřte, že se to zase časem srovná a ty dvě spolu budou dál normálně nluvit. Zvlášť když jsou to sousedky, často se tedy potkávají, jistě se nebudou hněvat až do smrti.
Pokud jste se do jejich hádky nezamíchala, nic Vám po tom není, je to čistě jejich věc. Ať si to urovnají po svém. Každý má svých starostí dost, když si pomyslím na sebe: péče o 89 letou babičku, vyjít dobře s penězi, uvařit něco, aby si manžel pošmákl, a poslední dobou mě navíc čeká operace. Tak by mě ani nenapadlo, starat se o nějaké dvě cizí sousedky, které si vyměňují názory. Na co si přidělávat starosti a plést se do něčeho, co se mě netýká? To by mi taky lehko mohla od některé té rozzlobené sousedky nějaká přiletět. A nemohla bych se tomu nakonec ani divit. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.