Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam dotaz a nevím komu to říct. Je mi 13 a rodiče jsou rozvedení a tak chodím k mému tátovi. Před rokem se mě táta zeptal jestli se nechci napít alkoholu a ja souhlasil. Potom se to opakovalo častěji a častěji a někdy už jsem nechtěl a on mi řekl že mám pít ať ze mě něco je, bál jsem se odporovat a tak jsem pil. Před 6 měsíci si našel novou přítelkini, no a ta říkala to samé a taky mi říkala ať nekecam a chlastam- potom uz mi bylo blbě a tak jsem šel spát k babičce(bydlí o dvě patra níž).Tam jsem chodil častěji protože když byli nalitý tak mě začala objímat a dotýkat(kolem ramen) a to mi bylo hodně nepříjemné ale jenom jsem od ní ustupoval.Jednou jsem musel být u táty déle no po týdnu už jsem chtěl domů protože pořád jenom pili- po práci pivo , večer pivo s vínema a nečim tvrdším a to každý den (nepřeháním), často byli v hospodě.No a když mi nabýzeli tvrdej alkohol tak uz jsem rovnou odesel.O mě se vubec nestarali a kdyz uvařila tak řekla ať si na to nezvykam. Viděl jsem jak se osahávají v mojí přítomnosti a pak(to bylo jindy) mi řekla že si chtějí uděla hezkou chvilku- pohlav. styk.-dost to naznačovala -no a že mám jít k babičce na noc(bylo mi z toho špatně při te predstave potozemi to zatim nikdo takle na rovinu neřekl i kdyz jsem to věděl).Poslední dobou mě ona jenom sráží (že jsem nic nedokazal) a tátovi je to jedno.Mámě to nechci říkat protože je proti alkoholu a nevím jak by zareagovala tak se chci poradit jestli jsou věci které jsem popsal normální- s mamou jsem nikdy takové problémy neměl- , možná jsem jenom přecitlivělí a nerozumím tomu, tak mi nenadavejte prosím a poradte mi co mám dělat.
Kdyz pominu ze ve trinacti bys uz mel ted spat, a zapomenu na myslenky nejakych vymyslenych pohadek, pak pokud se nechces obratit na pomoc ke sve matce, rekni to ve skole tridnimu uciteli, nebo vychovne poradkyni. Pochopitelne neni spravne deti nutit do alkoholu. Ono to neni spravne ani nutit dospeleho.
Máš štěstí, že je tam ještě byt babičky. Narovinu ti řeknu, že tvůj otec se určitě nezmění a jeho partnerka a jeho přátelé jsou jasným důkazem. Spíš bych se držel u babičky a alkohol odmítal. Je ti 13 a tady člověk rychle roste po všech stránkách, takže když nebudeš otci na obtíž a plést se mu do cesty, tak si najdeš svojí cestu životem.
Ahoj, tak to je docela vážné tatínek a přítelkyně by se mněli začít léčit. dobře když ti dal poprvé alkohol a ty jsi neodmítnul tak v poho oba jste souhlasily, i když by tatínka mohli zavřít, ale když už ti tatínek nutí alkohol tak to je vážné
za prvé by mněl mít na paměti, že nejsi plnoletý
za druhé mněl by respektovat tvé NE
co dodat k přítelkyni radil bych hodně rychle pryč, nebo to bude horší a horší
já bych osobně zkusil promluvit s babičkou jestli by taťkovi nedomluvila, no a když to nepomůže tak asi se nějakou dobu nevídat jestli se z toho vyhrabe sám o čemž tedy pochybuju
takže asi léčení tatínek totiž asi nepochopil pravidlo alkohol ano ale v rozumné míře a ne moc často
babička neví všecko a jinak si pamatiji kdyz byli mama s tatou spolu ze tata take casto pil-ale mama ho krotila a byla nestastna- ale v tu dobu jsem si to vsecko nuvedomoval.
Tak upřimě řečeno kdo nedostal v 13 ochutnat trošičku piva nebo vína... a olíznout panáka kořalky...
Jestli je to pravda, tak se obrať na
http://www.ospod.cz/ Orgán sociálně právní ochrany dětí
měl by být v každém větším městě na mětském úřadě. Stačí, když si vytsikneš a přineseš tam to, co jsi tady napsal.
A nebo linka důvěry a bezpečí 116 111 (je to bezplatné)
S učitelkama bych to neřešil, za chvíli by to věděla celá obec..
Mou důvěru si také nezískáš. Nemá to reálný základ, spíš je to jen lživé povídání, abys byl zajímavý zde na poradte. Dokonce si myslím, že si to nevymýšlíš ani v reálu. Tvá podrážděnost pramení z jiných perceptorů než z pohlavního zneužívání a Tvé vyjadřování také neodpovídá 13 let. Leda velmi inteligentnímu. V tom případě zde koreluje Tvá inteligence s tím jak hloupě svůj problém řešíš. Navíc Tvůj postup neodpovídá zneužívanému dítěti . Tvá odpověď kolem půlnoci je rovněž zajímavá co bys tu ve svém věku ( takový slušňáček) v tuto dobu dělal.
V každém případě mladý muži se obraťte buď na psychologa, pokud se potřebujete vypovídat ze svých fantazií nebo na OSPOD pokud jste přesvědčen že je Vám 13.
Nevím kdy jste chodil do školy, ale "pohlavní styk" není dnes pojem který používají 13 děti jako "Tabu" neboť toto je běžnou součástí výuky (Výchova ke zdraví)
Roberte, pokud je to opravdu tak, , táta je nejspíš alkoholik, jeho přítelkyně taky. Sveř se mamce, pokud chceš, aby zamezila nejak právně styku s otcem.
No a pak muzes chodit treba jen k babičce.
Protoze pokud má táta soudní rozhodnuti, ze se s tebou má právo stykat, tak to se musí resit výše...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.