Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sice je toto téma strašně omývané, ale mně to nedá a zeptám se... Jak na únavu.
Jelikož ještě chodím do školy, tak vždy přijdu strašně vyčerpán a usnu na 6 hodin. Např.:14:00-20:00.
Nejvíce mne vyčerpávájí hodiny tělocviku. Miluji sladké a proto neustále doplňuji curky pro energii. Během dne jsem většinou aktivní a trávím jej venku. Jsem i hodně přátelský s pozitivní náladou.
Prosím vás o radu
A co budeš dělat ve čtyřiceti,šedesáti? Z toho psaní usuzuji,že když spíš odpoledne 6 hodin,tak v noci sedíš u PC či televize. Změň právě tohle - dříve se říkalo "jdu si po obědě dát dvacet". A skutečně to platí - max. dvacet minut a pak se osvěžený věnovat nějaké činnosti. Když člověk spí odpoledne déle,byť jen hodinku,je více unaven něž předtím. To je nejen má zkušenost.
V Tvých letech jsme byli všichni jako pytel blech. Rodiče by nás doma neudrželi ani párem koní. To Tvé spaní nevidím dobře. Když spíš 6 hodin po příchodu ze školy, kdy děláš pak úkoly, kdy se učíš na další den? Kdy přijde nějaká relaxace venku s kamarády? Než Ty se probudíš, kamarádi už jsou vyřádění a už mezitím sedí doma. Jaký je Tvůj spánek v noci?
Chybí Ti prostě pořádný pohyb. Proč Tě tělocvik tolik zmáhá? Jsi při těle? Nemáš pohyb rád? Trpíš nějakou nemocí? /dušnost, poruchy štítné žlázy.../
Tvůj den je úplně obrácený, než by měl být. Máme doma 89 letou babičku, po obědě ji ukládám jako mimino. Ochotně si lehne. Nechám ji ale spát max. tak hodinu a půl, pak ji budím, protože už vím, že by jančila a nespala v noci. Ale je to opravdu starý člověk. Nechápu, jak můžeš přes den pospávat Ty - mladík. Tedy, pokud opravdu netrpíš nějakou nemocí.
Doporučovala bych pečlivé vyšetření lékařem. Pokud zjistí, že jsi zdráv, začala bych, být Tebou, předělávat postupně svůj denní režim. Zkracovat dobu odpočinku, přidávat tělesné aktivity - kolo, kolečkové brusle, běh a další, podle toho, co by Tě bavilo.
Uvědom si, že nebudeš pořád jenom žák, že budeš jednou i zaměstnanec a nebudeš moci po obědě 6 hodin prospat. Začni prostě předělávat svůj denní režim, třeba ne naráz, ale postupně. Bude Ti to ku prospěchu. Nedovedu si totiž představit Tvého šéfa, kterému jednou nahlásíš: Tak, šéfe a teď si jdu na 6 hodin schrupnout!
Pokud to není nemoc, tak ta dnešní mládež nic nevydrží! Jó, to za našich mladých let... Jaga.
Nechápu, jak můžeš psát, že trávíš den venku. Do 14 jsi ve škole, poté do 20 spíš. A pak už to není den, ale večer a noc. Tak kdy jsi tedy vlastně venku?
Vyřaď cukry, hýbej se a choď včas spát. Brácha to má stejné - nic nedělá, jen sedí u komplu, někdy do půlnoci, někdy do dvou do rána. Pak přijde ze školy, lehne si spí, vstane v sedm a opět usedne ke komplu, odkud se zvedne o půlnoci. A k tomu se nalejvá kolou a cpe se sladkostmi.
Nevyspání, celková nevybouřenost těla a sladké - to je to, proč jsi unavený. Akorát mi stejně jako Babě nesedí ten čas - kyž do osmi spíš, tak jak trávíš den venku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.