Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Megastickej nápad a kde na to vzít?

Od: hadejkdo odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jak bych mohla využít to, že jsem dostala dobrej nápad. Vymyslela jsem něco, co by se líbilo snad všem :) jenže je problém v tom, že to je v oboru, kterýmu moc nerozumím. Už vím jak by to vypadalo ale nedokážu to vytvořit a nezvládnu to zaplatit. A taky mám strach, že by mi to někdo ukradl. Jak to mám udělat abych ten nápad mohla zrealizovat? Jediný co mě napadlo, je, že bych udělala nějakou prezentaci o tom, kde bych to popsala namalovala vymyslela k tomu doplnky (ještě jsem to nikam nezapsala a nezaznamenala) a pak někde sehnat někoho, kdo by to zacáloval a vyráběl, pak bych na tom něco vydělala splatila bych dluhy a pak bych tvořila něco dál.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Nezlobte se, ale to vypadá zase na nějaké Perpetuum Mobile, opravdu to před Vámi ještě nikdo nevymyslel? A není to už dávno na trhu?

doplněno 14.04.14 21:16:

Chápu, že nechcete podrobnosti svého "objevu" prozradit, ani naznačit. Ale co se týká originality Vašeho nápadu, tak jsem opravdu HODNĚ skeptický, určitě nejste lepší než pan Jára da Cimrman, takže zcela jistě nejste první. Hezký den a hodně štěstí ve vynalézání již dávno objeveného... *slunce*

hadejkdo
hodnocení

Myslím že ne. Já jsem hodně náročná když něco chci a TO jsem fakt nesehnala, akorát nevím jak s tím začít aby se to mohlo vyrábět a prodávat a abych dostala co chci :) už nad tím takhle přemýšlím asi 3 měsíce a tak si myslím že to nebude zas taková blbina. Když se prosadili iPhony a takový věci co jsou podle mě k ničemu nebo se dají nahradit levnějšími věcmi tak se to moje taky snad prosadí. Akorát nevím jak začít :(

IPhony a takové věci, které jsou podle mě k ničemu... Hmm tak na základě tohoto Vašeho výroku, by mě opravdu zajímal ten Váš nápad :D Několik vynálezů spojených do jednoho? Pak pozor na patenty a autorská práva těch, kdo vymyslel každý ten jednotlivý..
hadejkdo
hodnocení

Když se prosadili iPhony a takový věci co jsou podle mě k ničemu nebo se dají nahradit levnějšími věcmi tak se to moje taky snad prosadí. ...iPhony nejsou nějak nutný pro život, mě třeba stačí normální mobil kterej mám už 3 roky a ještě ho snad budu mít :) ten můj výmysl se sice dá nahradit ale myslím že bude pohodlnější používat to moje než to co už je, třeba si sebou nikdo netahá na výlety celej barák, ale třeba jen stan :)

hodnocení

0x
Nechejte si vyrobit prototyp a pak shanejte investora. Ze svých zkušeností vím, že většina bomba nápadů vůbec nejsou bomba. Ale třeba jste v tom 0,1%,tak to zkuste.
Svěřte se v rodině, nadchnete je a třeba uvěří a pomohou investicí...

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, patentní úřad a zaregistrovat svůj nápad. Ale jestli je to svítící auto pro Kena a nebo tak něco, tak to asi trhák nebude. Řekl bych, že už bylo všechno vymyšleno. Jeden z nějvětších obchodních trháků byl Tetra pack, pak tentononc co je součástí nápojových plechovek, otvírák je asi nepřesné, prostě to očko, suchý zip...a to prohlášení co by se líbilo snad všem, to je silné slovo. Tahlédnul jsem takovu tyčku k dotykovým displejům, nebo co to bylo, no všichni kolem toho omdlévali, jak je to super, ale mě by to nikdy nenapadlo koupit, nebo nějakej chlap vymyslej nějaký svěla na provázku, nebo co je to za blbost, no kdo si to koupí, aby si s tím točil a ono to dělalo světelný kruh? Snad někdo na LSD nebo na trávě. Zkuste trochu naznačit co by to tak mohlo být. Dle mého by to nemělo být nic na elektřinu, nic co zatěžuje přírodní prostředí, nic co potřebuje velkou přepravu materiálů z velkých vzdáleností, taktéž nic co je technologicky náročné , nebo co je lehce opotřebitelné, nic co jde těžko recyklovat.

doplněno 14.04.14 21:19:

napadá mě papírový kelímek na vodu, ale ten je už dávno vymyšlený a výroba papíru je hodně přírodu zatěžující technologický proces.

hodnocení

0x

A co to nejdřív zaevidovat jako vynález?

buss
hodnocení

0x

A už jste si prověřila na webu, nebo udělala řešerši, zda něco podobného neexistuje? To vám udělá i úřad. Když uděláte prezentaci tak to vlastně zveřejníte, že. Pokud si myslíte, že je to bomba, poraďte se na pat. úřadě. Ale bombám jako takovým už nevěřím, joo, něco co vyrábí levně energii. to by bylo. Jak něco vymyslíte, když tomu nerozumíte? Víte jak by to vypadalo, ale jak by to mělo fungovat? Hledejte investora, dobrá smlouva!

hadejkdo
hodnocení

Ne bomba to není. Není to nic nebezpečnýho, je to takovej mix už existujících vynálezů (tak proto si myslím že to bude fungovat). Prohledávala jsem google, yahoo a bing, nikde jsem nic takovýho nenašla. Ale moc děkuju za rady, už jsem našla patentovací úřad a dokonce dávají finanční podpory na nový projekty, a tak za půl roku o mě třeba uslyšíte a jestli ne, tak se to nepovedlo.

ukulele*

tý jo, teď mě napadlo nalepit zrcátko na mobil, když se cpu ve městě langošem, tak pak nevím, jak mám umatlanou ústa a kdyby se zmenšila baterka, tak by se founu dala schovat rtěnka + řasenka pro ženy a nebo kudlička pro nás kluky.

Přesně to je ono. Nakreslete to ze všech možných pohledů, slovně podrobně popištevzhled, účel, funkci, materiálové složení a další detaily a nechte si to patentovat. Dokonce existují firmy, které Vám s patentem mohou pomoci, např. ZDE. Musíte si ale ujasnit, zda-li se jedná o vynález = patent, technické řešení = užitný vzor, atd.(viz. odkaz). Potom Vám to nemůže nikdo ukrást (kromě Číňanů :) ) a můžete to prodat nějakému výrobci nebo získat investora a vyrábět sama. Pokud to bude k světu, existují firmy, které vyhledávají nové nápady a investují do nich. Držím palce (na rozdíl od ostatních) a doufám, že o Vás uslyšíme!

magdalen*

Nenechte se odradit! Právě takový věci, co se jiným zdaj být nemožností, jsou pak hitem. Mnoho věcí bylo vynalezeno proto, že nikoho před tím, taková blobost nenepadla. Přeju hodně úspěchů.

hodnocení

0x

napište nám alespoň o jaký obor se jedná... takhle nás nemůžete napínat :)

zajixxx*

Jéé takových tu bylo... a pak se dozvěděli realitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]