Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soudni rozhodnuti - neni odvolani

Od: vasek1 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den chci se zeptat dnes nám přislo usneseni od soudu a bylo tam napsano proti tomuto usneseni neni odvolani pripustne dle ust.§406 odst.4.Dá se stim něco udělat jde nám o střechu nad hlavou děkuji

Vašek

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No a co to byl za zákon? A co tak mimořádné opravné prostředky, čtěte ten zákon dál.

sebod*

buss, domnívám se, ýe se jedná o insolvenční zákon. Tazatel už tu jedno vlákno založené měl.

vasek1
hodnocení

ano je to doluzeni ale soudkyne byly docela zaujata a ani pred zacatkem nerekla jaky mam pravo proste po 20 minutach ze me udelala bezdomovce na bezicim pasu, pritom pry stacilo odrocit a vse vyresit

sebod*

vašku. Znovu Vám opakuji, že toto vše s Vámi měl probrat zaprvé ten, kdo Vám sepisoval návrh a zadruhé Váš insolvenční správce. Soudkyně už k tomu nemá u soudu co vysvětlovat.

Na druhou stranu, jestliže došlo ke schválení prodeje nemovitosti, tak k tomu byl důvod. A to nejspíše ten, že Vaše příjmy, ze kterých se počítaly Vaše splátky, byly příliš nízké. Bohužel, dluhy jste udělal a bylo na Vás, jak v Návrhu obhájíte jejich splácení. To jste nijak neprokázal, proto bylo přistoupeno k prodeji nemovitosti. Neznám celkovou výši dluhů, nevím podrobnosti, ale nyní máte možnost si nemovitost koupit. Domluvte se s ins. správcem, jde to tak udělat.

doplněno 14.04.14 19:45:

Ví se tady o mě, že stojím na straně dlužníků. Ale vše má své meze. Vy jste nadělal dluhy. Je to tak? Neplatil jste je, Je to tak? V Návrhu jste neprokázal, že Vaše příjmy stačí na splátky . Je to tak? Tak se nedivte, že bylo přistoupeno k prodeji nemovitosti a z výtěžku bodou věřitelé uspokojeni.

Žádný právník, ani ten sebelepší, Vám nedokáže již teď pomoci. To ty peníze, které byste mu nastrkal, si nechte na zpětzakoupení svého domu. Existují dnes seriozní firmy, které se orientují na lidi, jako jste právě Vy. Tyto firmy jsou Vám schopny půjčit za rozumný úrok na koupi domu.

vasek1
hodnocení

jde to napadnout od pravnika? NECHCI TO VZDAT nemel jsem praci a ted budu mit pracovni smlouvu v nemecku, tak proto chi udelat vse nemuzou delat lidi bezdomovce na bezicim pasu

Pokud neplatíte dluhy, tak můžou. Jinak vy byste bydlel a ten komu dlužíte by žil z čeho? Napadnout podujatost jste měl hned v soudní síni před procesem.

O Vašich předchozích problémech, jak píše Sebodka, jsem nečetla.

Jenomže, když nastane v rodině problém /jakýkoliv/, je nutno ho řešit. Nenechám třeba prasklý radiátor či rozbité okno. No a stejně jako toto jste měl řešit i Váš problém s dluhy. Nehrát si na pštrosa, nestrkat hlavu do písku a nedělat, že se mě ten problém netýká. Když se to začne řešit včas, nechá se mnohé zachránit. Když se na to člověk vybodne, nezřídka se z něj ten bezdomovec opravdu stane. A může za to poděkovat sám sobě.

Asi jsem Vám nenapsala, co jste chtěl slyšet. Jen si opravdu zapamatujte, že každý problém se musí řešit hned, jak se objeví. Když budete problémy odsouvat "až na potom", je to cesta do pekel. Jaga.

vasek1
hodnocení

ja jsem hlavu nikam nestrkal ale kdyz stratite praci nema sceho brat a jeste k tomu kdyz vas nikde nevemou

vasek1
hodnocení

dluhy byli ale splacel jsem je ,prisel o praci a tak to vzniklo.tak vam děkuji a to se radsi zastrelim nez abych zil v teto spinave zemi jako bezdomovec je videt ze obycejny clovek je v haji,.naschle

insolvence

sebod: skoro se vším s Vámi souhlasím ale "Existují dnes seriozní firmy, které se orientují na lidi, jako jste právě Vy. Tyto firmy jsou Vám schopny půjčit za rozumný úrok na koupi domu." je největší nesmysl, jaký jsem kdy slyšel (četl). Vždyť právě díky takovým "firmám" se lidi dostávají do finančních problémů. Toto určitě není dobrá rada.

Naopak bych doporučit tazateli při práci v Německu našetřit peníze, co nejdříve splatit insolvenčnímu správci dluhy a šetřit na nový dům, stejně pokud dělám v Německu, je lepší v Německu i bydlet, ušetří se tak další peníze za dojíždění (samozřejmě se bavím v případě, že je člověk sám a nemá rodinu). Neznám přesně situaci tazatele. Všechno má své řešení, ale jak zde již sebod řekl a soud Vám napsal. V případě nařízeného prodeje nemovitosti máte z 99,9% smůlu.

sebod*
hodnocení

0x

insolvence. Musíte se trošku v těchto firmách orientovat, případně se znát s investory. Úrok od takové firmy se pohybuje do 7%. To je velice slušné.

Nesmíte se obracet na firmy, které si najdete někde na internetu. A pak zkoušet, jestli Vám půjčí a to dokonce za cenu toho, že zaplatíte jakýsi poplatek dopředu. To dopadá špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]