Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokáži se přinutit dělat věci, co mám ráda

Od: chizuru* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,
již delší dobu se potýkám s problémem a to tím, že všechno odkládám. Kdyby to byly věci, co dělám nerada asi bych to nechala být, jenže poslední rok se nedokáži k ničemu přinutit. Když se k něčemu co mne baví náhodou horko těžko donutím, tak mne prostě a jednoduše baví, ale stejně se k tomu příště musím nutit. Stejně tak když se chci jen podívat na svůj oblíbený seriál... Já se na něj dokonce těším, jenže pak se zase nemohu donutit k tomu se na to podívat. A tak je to vždycky a pořád. Vlastně už ani nevím, jak strávím celý den a většinou se nudím.
Jak se zbavit této prokrastinace která už přesahuje všechny meze? Nikdy jsem nebyla na to, dělat věci co nechci, ale nemoct se donutit k věcem co dělat chci je na mne už prostě moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Milý chizuru, jaký si to uděláš, takový to máš. Je to tvůj život. Když si ho chceš prožít takhle blbě, proč ne? Je to tvoje věc! Tvoje volba. ;)

hodnocení

1x

Ahoj. Na nudu je nejlepším lékem dělat něco užitečného. Když ne pro sebe, tak pro druhé. Pokud jste zdravotně v pořádku, pak to chce překonat lenost, hledat motivaci a myslet pozitivně. Že nemáte náladu pustit si seriál, je třeba právě tím, že máte spoustu volného času... Kdybyste ten čas pro sebe "kradla" mezi různými činostmi, bylo by to asi o něčem jiném...

iz*
hodnocení

0x

Někdo vůbec neví, co je to nuda, jiný dává přednost stěžování si na nudu. Vyberte si, buď se párkrát přemůžete (pokaždé to bude snazší a snazší), nebo si dál můžete stěžovat na nudu.

cuca*
hodnocení

0x

První možností, ktera vas trápí je momentalne neprekonatelna lenost. Taky s tim mivam problém, ale spíš v souvislosti s takovou lehkou depresi.

Proste mivam obdobi, kdy me nic nebaví, nic se mi nechce, klidne bych vydrzela jen ležet. ...Říkáte

e, že to mate delší dobu, takze to nema přímou souvislost s takovou tou jarní únavou, Nedostatek vitamínů. Nebo prozivate nejake horší životní obdobi.Zkuste to prostě prekonat, donutit se.

Takhle by vam život protekl mezi prsty hodně rychle a bez jakéhokoliv smyslu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]