Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Film který vás dostal

Od: mmm12345 odpovědí: 28 změna:

Zajímalo by mne zda máte nějaký oblíbený, nebo právě naopak, film, který vás hluboce zasáhl. Ať už hereckým výkonem nebo celkovým pojetím. U mě jednoznačně vede scéna z filmu Piano s useknutým prstem. Holly Hunter tam byla naprosto famózní. Celkově se mi film líbil. Dále vede Návrat Sommerbyho. Co vy? Ráda bych koukla na něco co jsem ještě neviděla nebo se na něco podívala jinýma očima než předtím.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zelená míle Skvělý film. Viděl jsem ho několikrát (asi 4x) a podívám se zas.

Vykoupení z vězni/...

Ti druzí. Je u toho sice napsáno horor, ale krev v něm není, jde tam hlavně o napětí. Jestli jste to neviděla, tak si hlavně nenechte prozradit konec. Pak už nemá smysl se na něj dívat.

A jinak oblíbený mám Vesničko má středisková. Nebo Pelíšky.

hodnocení

3x

Je to už hodně let, byla jsem v kině na filmu Bídníci, s Jeanem Gabinem v hlavní roli. Byl to sice dvoudílný film, po těch hodinách v sále nohy celé dřevěné, zadek taky a navíc na tu dobu ohromné vstupné 8 korun! /obvyklý film za 3 až 4,--/, ale vzpomínám na to dodnes. Děj mě úplně vtáhl dovnitř, krásná Cosetta, hamižný hospodský Thenardier, bývalý trestanec Jean Valjean, síť stok pod Paříží, živelná francouzská revoluce... Je to snad film, který se mi vryl nejhlouběji do srdce. I když jsem pak viděla další zpracování Bídníků, byl to jen slabý odvar, ten s Jeanem Gabinem nemá prostě konkurenci. Jaga.

martimora*
hodnocení

2x

Určite to boli tieto filmy:

"Chlapec v pruhovanom pyžame" - pohľad na nacizmus a všetky tie ohavnosti detskými očami - len náznaky, ale určite ich pochopí každý

"Milionár z chartče" - skvelý film, miestami krutý a miestami na popukanie

"Crash" - stretnutie asi 16 ľudí z rôznych prostredí, vždy dvoch, ich predsudky a potom náhle zvraty v ich vnímaní sveta, tento film už som videla najmenej 10-krát

"Nedotknuteľní" - stretnutie kvadroplegika (človek ochrnutý od krku dolu) a flákača, ktorý má byť jeho pravou rukou, určite to stojí za to, super komédia, ale tiež je tam niekoľko naozaj hodnotných dialógov

"Príbeh jednej lásky" - skvelý film s neskutočným rozuzlením

"Láska podľa predlohy" - romantika s dobrými životnými postrehmi v oblasti lásky

"Muži v naději" - komédia s dobrými postrehmi

"Sedem životov" - Will Smith ako podivín, ktorý pomáha neznámym ľudom z len jemu známych príčin

"Equilibrium" - to je pecka, budúcnosť bez emócií na jednej strane a ľudia, ktorí sa ich nechcú vzdať na strane druhej

"Veronika sa rozhodla zomrieť" - mladá žena bez chuti žiť, nevydarený pokus o samovraždu, a život potom

"Děkujeme, že kouříte"

Ak mi napadnú ďalšie, doplním :)

mirex*
hodnocení

2x

Nedávno mne docela dostal film " Sviňák" , v oroginále "Filth".

eb2*
hodnocení

1x

Pulp Fiction na 100 %

Duch-s Demi Moor a Patrikem Sweyzym,sice pokazde bulim-ale mam ten film rada.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jednoznačně pohádka Byl jednou jeden král - tam jsem si jako chlapeček uvědomil, že existují ženy a byl jsem unešen krásou Marušky. Myslím, že to byl dost zásadní film pro můj další vývoj. Bohužel, časem jsem zjistil, že ne všechny ženy jsou krásné, mají dobré srdce a je vhodné se o ně bát. Ale, Maruška je prostě Maruška. Zdravím!

hodnocení

1x

Pro mě to jsou tyhle filmy:

Fontána a The Rocky Horror /...

doplněno 14.04.14 11:16:

Prosím, neberte tohle jako nějakou urážku nebo tak něco, jen jsem se zasmála u některých komentářů, kde je "viděl(a) jsem to už 2x/3x/4x..."). Nevím, co si mám o sobě myslet, když jsem nějaké filmy viděla třeba 20x a ani je za nejoblíbenější nepovažuju :D. Watchmeny jsem si pustila 3x po sobě a to mají 3,5 hodiny :D.

doplněno 14.04.14 11:36:

Na filmy nekoukám z nudy, je to koníček. A stejně hodnotný jako zpívání, houbaření nebo ježdění na kole. ;)

Nevím, co si mám o sobě myslet...

Asi, ze nemas nic lepsiho na praci ani jak jinak se zabavit? *nevi*

luksa*
hodnocení

1x

Rozhodně bych doporučil můj nejoblíbenější film "Velmi nebezpečné známosti". Ten film žeru už od sedmé...osmé třídy :-D . A potom je tu film, na který jsem přišel nedávno a to "Osudový dotyk" parádní na přemýšlení a teprve až na konci se vám všechno vyjasní ;) . Nebo se mi líbí "Ten, kdo stojí v koutě" to je taky rozhodně zajímavý film ;)

mil®
hodnocení

1x

Atlas mraků.

kangaroo*
hodnocení

1x
ben®

Dobrý den, děkuji za připomínku filmu Malena - zvláště pro muže je to silný zážitek. Já bych ještě přidal filmy Forrest Gump a Ocelové magnólie. Stále mám pocit, že si jsou něčím dost blízké - vyprávěním, hvězdným obsazením a humorem. A jsou to filmy příjemné. Zdravím!

hodnocení

0x

Na mě dost zapůsobil film ,,Zelená míle,,.Viděla jsem ho už 2x a klidně se na něj podívám zas.

Co to na té Zelené míli je? Já jsem ho také viděla několikrát a vždycky sedím bez dechu. Není to tím, že nám najednou někdo dovede ukázat, že lidé mohou zůstat lidmi i v mezních situacích. Slušní, laskaví, lidští. ;)

doplněno 13.04.14 10:04:

Asi také Amadeus, Přelet nad kukaččím hnízdem. A miluji filmy o cestování v čase. Mám o čem dlouho přemýšlet.

knifethrower*
hodnocení

0x

Film, určený specielně pro příznivce církevních restitucí.

doplněno 13.04.14 12:54:

Jako dítě mě dostal film Pohádka o putování...morová bába byla zdrojem nočních můr.

ok®
hodnocení

0x

nedávno byl v bedně - Rozpuštěný a vypuštěný

smál jsem se jak cip *haha*

popelka595*
hodnocení

0x

Já už dlouho ulítávám na scifi (samozřejmě nejen na něm), takže nedám dopustit na takový ty klasiky jako Matrix, Inception, Avatar, Atlas mraků, Fontána, Osudový dotek (jednička je skvělá, dvojka už slabší), cokoliv od Davida Lynche (Lost higway, Mulholland drive, Sloní muž, Duna), Návrat do budoucnosti a další a další, ale mým nejmilejším filmem, který můžu vidět kdykoliv a pokaždé na mé tváři vytvoří stejně přiblblý úsměv, je jen Amélie z Montmartru.

p.s. klidně napiš jakej žánr máš rád a já se ti pokusím něco doporučit, nejsem žádná cinefilka :)), ale pár filmů už jsem viděla :D

hodnocení

0x

Hezký den. "Počátek" - sci-fi, moc se mi to líbilo, "Po přečtení spalte" - krimikomedie, "Sbohem, Bafano" - téma Nelson Mandela, "Okamžik zlomu" - z jiného soudku. Pro holky "Spadl z oblaků" australská romantická komedie. To můžu opakovaně. "Argo"- to mě taky dostalo. Tak dobrou zábavu, pokud si něco ze všech příspěvků vyberete. *slunce*

hodnocení

0x

Docela mne zaujal zrovna včera — na ČT Artu — film "Rozhovory s mým zahradníkem".

monika123*

..nedokoukala jsem...usnula jsem jak dřevo :(

luban*
hodnocení

0x

Vinettou, na toho můžu hledět pořád a nebude mi to cizí :)

hodnocení

0x

současný film v kinech

Všechny moje děti - od Mariána Kuffu

hodnocení

0x

Určitě Pozor vizita! Je v něm všechno.

martinaa*
hodnocení

0x

Zachraňte vojína Ryana (obzvlášť vylodění na pláži), 9. rota, Na život a na smrt, Bruno, Los ojos de Julia.

farr
hodnocení

0x

Ještě bych chtěl vyzvyhnout opravdu skvělé filmy, které jsem zde nezahlédl: Útěk do divočiny, Statečné srdce , Avatar, Nedotknutelní, Vlk z Wall Street, Hačiko - příběh psa

amadeus*
hodnocení

0x

Naprosta jednicka je pro me Formanuv Prelet nad kukaccim hnizdem. Emoce u filmu prilis neprozivam, ale tohle me opravdu dostalo...

Na dalsich mistek pak Zivot je krasny a Heat (Nelitostny souboj).

Z ceskych filmu... Spalovac mrtvol a Pelisky.

hodnocení

0x

Nevím, jestli ještě dnes chodí děti někdy místo vyučování se školou do kina. Naše škola kdysi chodívala často. Tak jsem jako docela malé děcko viděla dva filmy, které mě doopravdy dostaly. Oba smutné - Jerguš Lapin a Pieseň o sivom holubovi. Myslím, že mě nějak poznamenaly dodnes.

Na csfd vidím, že jsou považovány za kvalitní. Já je bohužel už pak nikdy neviděla, pokusy o získání DVD selhaly. Obsah už si nepamatuji, ale atmosféru opravdu ještě dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]