Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rocni zuctovani dane

Od: lucinah1 odpovědí: 5 změna:
Prosim o radu, kdyz jsem od ledna do dubna 2013 byla na uradu prace, a od dubna do prosince 2013 uz vedena ve firme. Pri rocnim zuctovani dani se zohlednuji prvni 4 mesice kdy jsem byla na UP? Nebo zamestnavatele prvni 4 mesice nezajimaji, protoze jsem u nich jeste nenastoupila. Jsem v tomhle smeru negramot tak prosim o vysvetleni.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zaměstnavateli musíte dát podklady pro vyúčtování, tudíž i potvrzení z UP. Ovšem nevím, jestli už není pozdě...

lucinah1
hodnocení

Takze podle vas se do rocniho zauctovani dane zahrnuji i 4mesice pred nastupem do teto firmy?

lucinah1
hodnocení

A jeste dotaz kdy je letos posledni termin pro rocni zuctovani dani? Slysela jsem,ze i v breznu je moznost.
.

cuca*
hodnocení

0x

Zeptejte se mzdove účetní, zda udelali rocni zúčtování Daně . Pokud ano, jiste po vas chteli potvrzeni o evidenci na úřadu prace. Ale kdyz jste nastupovala, jiste jste jim davala jednu kopii potvrzeni o dobe evidence na up, a tam ten leden az duben byl uveden, takze uz to nejspíš maji?

iz*
hodnocení

0x

V rámci ročního zúčtování daně z příjmu zohlední zaměstnavatel i dobu předcházející nástupu do zaměstnání. Za předpokladu, že jste jej do 15. února 2014 písemně požádala o provedení ročního zúčtování (zpravidla se řeší podpisem do příslušné rubriky v "růžovém" prohlášení).

Do stejného data (15. února) byste byla musela zaměstnavateli dodat veškeré podklady (potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně z předchozích zaměstnání v r. 2013 a potvrzení o evidenci na ÚP).

Jestli jste zaměstnavateli podklady nedodala, počkejte si do konce dubna. Pokud Vám zaměstnavatel dobu předcházející nástupu do zaměstnání nezohlednil, můžete sama podat daňové přiznání.

Protože nemáte povinnost daňové přiznání podávat, nevztahuje se na Vás termín 31. března a nehrozí Vám žádná pokuta. Daňové přiznání můžete podat až tři roky zpětně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]