Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní připojištění pro důchodce

Od: petrf* odpovědí: 4 změna:

Mamka právě odešla do důchodu (věk 60 let). Může si i v důchodu sjednat penzijní připojištění tak, že bych jí platil (jsem syn) 1000 Kč měsíčně, aby měla nárok na státní podporu 230 Kč?

Kdy nejdříve si může peníze vybrat, aniž by přišla o výhody?

Chceme si našetřit na byt (ne moc velkou částku, asi jen 150.000 Kč) a tento způsob mi přišel atraktivnější, než stavební spoření.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, může jej sjednat. Vybrat lze po 5 letech. Je úplně jedno, kdo bud platit.

petrf*
hodnocení

Máte pravdu, děkuji, nakonec jsem to našel v §24 zákona č. 427/2011 Sb., je to tam

buss
hodnocení

1x

Obvolejte poskytovatele a hledejte co vše nabízí a jaké mají výsledky.

hodnocení

0x

Smlouva bude sepsána na vaši maminku a vy to budete platit.Nechejte si do smlouvy vepsat 100% podíl pro vyplacení vám,kdyby se maminka nedej bože těch 5-ti let nedožila,jinak to jde do dědictví.Mám to taky tak sepsané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]