Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo zkušenosti se zájezdem seniorů do Paříže? Chtěla bych rodičům (70, 75 let) koupit tento zájezd, ale nemohu na netu najít cestovku, která by se ve větší míře věnovala starším osobám. Mám strach rodiče poslat na zájezd s mladými, protože jejich tempu by asi těžko stačili, neznají jazyky a bojím se aby z toho rodiče něco měli - resp. ne jenom katastrofální zážitky. Stačil by i prodloužený víkendový pobyt. Protože jsme dříve měli problémy s cestovkami, začali jsme cestovat individualně, takže nyní nemám žádné zkušenosti s CK. Prosím poraďte mi. Děkuji.
u nás dělal takové zájezdy svaz či klub invalidů, tak nějak se to jmenovalo. Jezdili jsme s nimi před lety pokud bylo místo protože to měli levné a na všechno bylo dost času, ne tam je hrad a za 30 minut se sejdeme, tady máte možnost prohlédnout si město, odjíždíme za 20 minut, 40 pamětihodností za den. Klídek, pohoda. Zkus zda není něco takového v okolí. Nebo se podívat na nástěnku v nějakém domově důchodců.
Zkuste se informovat na Čedoku, zda pan marketingový ředitel mluvil pravdu. Potom byste měli šanci v Čedoku nějaký pěkný a hlavně vhodný výlet zajistit. Já osobně bych sáhla spíš po nějakém oddychovém pobytu v českých nebo moravských lázních a napadlo mě i na Slovensku. Protože ta jazyková bariéra by mohla rodičům působit problémy. Ale je to Vaše rozhodnutí. Ten článek je na portále www.tretivek.cz . Možná, že tam ještě objevíte jiné rady a nebo zkušenosti s cestováním seniorů. Tak ať uděláte rodičům velikou radost!
Zájezdy pro seniory
Rozmachu seniorské turistiky si všimly i tuzemské cestovní kanceláře, které se na tuto klientelu stále více zaměřují. "Vybíráme vhodné zájezdy pro seniory a ty následně označujeme v naší nabídce,"řekl ČTK marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha. Většina cestovních kanceláří již má pro důchodce připravenou speciální nabídku a poskytuje jim až 50-ti procentní slevy. Slev může využít i osoba, která seniora doprovází.
Senioři cestují především s velkými zavedenými cestovkami. "Je to logické: senior je velmi opatrný turista, neriskuje, jede s jistotou,"řekl Jaromír Beránek. Starší turista si podle něj vybírá především pobytové zájezdy mimo sezónu, tedy duben, květen a počátek června a potom říjen a listopad – měsíce, kdy pláže nejsou přeplněny davy lidí a rekreanty nesouží úmorné vedro.
Žádné divoké mejdany
Seniorskou klientelu si cestovky velmi pochvalují. Vzhledem ke své časové nezávislosti totiž nepožadují konkrétní termín dovolené, ale dokážou se přizpůsobit a například vzít termín, který si turisté v produktivním věku musejí dlouho dopředu zamlouvat. Jak navíc upozornil Jaromír Beránek, v drtivé většině jde o zcela bezproblémové turisty: chovají se totiž slušně, neničí hotelové pokoje, nezpíjejí se do "němoty"a u švédských stolů nejsou takovými jedlíky jako mladší generace.
Moc Vám děkuji za odpovědi. Do termálních lázní v Maďarsku jedou za 14 dní, ale jejich životní sen je vidět Paříž. Tak bych jim to ráda splnila, ale potřebovala bych sehnat něco aby se o ně právě kvůli jazykové barieře někdo postaral a doprovázel je. Ještě jednou díky.
Tak to je bez debat! A právě údajně v Čedoku nabízejí slevu i pro doprovod. Tak to by bylo pro vnučku nebo pro vnuka celkem výhodné, v případě, že umí francouzky. Ona by tam nakonec jistě stačila anglina, i když prý Francouzi neradi mluví německy nebo anglicky. Ať se Vám to povede sehnat a výsledkem bude splnění životního snu!
Protože již od padesáti let (jak píší některé cestovky) jsem senior, doporučím vám cestovat s nimi. Já byla vloni s mužem na prodlouženém vídenku, který nám zaplatila dcera. Měli jsme ubytování v hotelu se snídaní. Vzhledem k tomu, že mluvím jen německy a muž trochu anlicky, byla velká jazyková bariéra, protože na němčinu nechtějí slyšet. Paříž je nádherná (splnil se mi sen), ale také náročná, jak na chození, orientaci a nedá se stejně všechno postihnout. Byli jsme unaveni a všechno nestihli.Opravdu Vám doporučuji splnit sen společně. Koupit levně letenky a vše vklidu. Najít si klidné ubytování. Viděla jsem cestovky, jak pobíhají od místa k místu, ale je to prostě pro mladší. Hezký večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.