Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte mi. Jako dítě, to je před 40 lety jsem sbírala známky. Teď jsem dostala známky z dětství mého otce, to je z kolem roku 1945. Nechci ty známky zpeněžit, jen bych ráda věděla, co mám doma. Kdo a kde by mi to zodpověděl?
Děkuji.
To je těžký. Můžou být všechny bezcenný a bude mezi nima něco, za co by ti sběratel vysázel milión na stůl. Chce to zajít za nějakým filatelistou, ale pozor na to, aby ti za sbírku nenabídl pár korun a pak jí za pár mega neprodal. Spíš bych se tvářil, že orientačně mám představu o ceně a chci jí jen upřesnit. Anebo se obrátit na znalce, ale ten bude za posudek taky nějakou tu tisícovečku chtít...
Obecně platí, že největší cenu mají obvykle chybotisky...
Dobrý den, jenom doplním, že bych si dal velký pozor na inzeráty typu - "přijedu, zdarma ohodnotím, nabídnu nejvyšší cenu, vykoupím a vše nezávazně". Nikdy nevíte, koho si do bytu pouštíte a jaké má úmysly. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.