Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovní známky

Od: lilys odpovědí: 6 změna:

Prosím, poraďte mi. Jako dítě, to je před 40 lety jsem sbírala známky. Teď jsem dostala známky z dětství mého otce, to je z kolem roku 1945. Nechci ty známky zpeněžit, jen bych ráda věděla, co mám doma. Kdo a kde by mi to zodpověděl?

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste nafotit pár stran a hodit to sem. Kluci vám rádi poradí.

sberatel.com/...

iz*
hodnocení

1x

Porovnejte si známky ze sbírky s katalogem Zumstein (pro získání představy o ceně), pak teprve se ev. obraťte na některého sběratele.

jezevecmoudry
hodnocení

0x

To je těžký. Můžou být všechny bezcenný a bude mezi nima něco, za co by ti sběratel vysázel milión na stůl. Chce to zajít za nějakým filatelistou, ale pozor na to, aby ti za sbírku nenabídl pár korun a pak jí za pár mega neprodal. Spíš bych se tvářil, že orientačně mám představu o ceně a chci jí jen upřesnit. Anebo se obrátit na znalce, ale ten bude za posudek taky nějakou tu tisícovečku chtít...

Obecně platí, že největší cenu mají obvykle chybotisky...

xixi*
hodnocení

0x

Zkuste zajít na nějakou výstavu známek a oslovit někoho tam ať se podívá co máte. A nebo najít znalce a zaplatit mu.

buss
hodnocení

0x

Podle toho co tam je najít si fil. web, nebo v okolí jistě filatelisté pořádají výstavy. Zadejte filatelie a pod.do vyhledávače.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jenom doplním, že bych si dal velký pozor na inzeráty typu - "přijedu, zdarma ohodnotím, nabídnu nejvyšší cenu, vykoupím a vše nezávazně". Nikdy nevíte, koho si do bytu pouštíte a jaké má úmysly. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]