Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přejít zpět k VZP?

Od: nuklearis odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, uzavřel jsem pojištění s jistou zdravotní pojišťovnou, nejedná se o žádnou pojistku či něco takového, jen pojištění ohledně zdravotní péče. Rozmyslel jsem si to ale a rád bych opět přešel zpět k VZP kde jsem byl před tím, někde jsem slyšel, že smlouvu mohu do jednoho měsíce zrušit. Je to pravda? Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Pojištěnec má právo zvolit si zdravotní pojišťovnu a může provést její změnu jednou za 12 kalendářních měsíců, ovšem vždy jen k prvnímu dni kalendářního čtvrtletí. Zkrácená volba zdravotní pojišťovny k prvnímu dni následujícího kalendářního měsíce je možná jen ve třech případech:

při vstupu zdravotní pojišťovny do likvidace,

při zavedení nucené správy nad zdravotní pojišťovnou,

při zjištění nerovnováhy v hospodaření zdravotní pojišťovny, pokud Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlásí den změny ve sdělovacích prostředcích.

lidka*
hodnocení

0x

A také nezapomeňte nahlásit změnu v termínu do 8 dnů svému zaměstnavateli, pokud nejste OSVČ, ale zaměstnanec. Jinak by se mohlo stát, že by zaměstnavatel posílal pojištění jiné zdravotní pojišťovně a Vy byste byl veden jako dlužník. Podrobnosti se dočtete zde: ceskenoviny.cz/...

hodnocení

0x

Nezáleží až tak na tom, co jste někde slyšel, jako spíš na tom, co je ve smlouvě, kterou jste uzavřel. Dobře si přečtěte všechny body smlouvy, zvlášť závěrečná ustanovení a taky to, co je napsané tím nejmenším písmem. Mělo by tam být napsáno, za jakých okolností můžete uzavřenou smlouvu zrušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]