Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cucání palce

Od: s18 odpovědí: 2 změna:
Dokáže mi prosím někdo poradit jak odnaučit naši dceru (3 roky)
cucat paleček. Od malička používá paleček místo dudláku k usínání, ale i během dne. Občas si paleček rozkouše až do krve. Někde jsem slyšel, že existuje dětský lak na nehty (?) který má nepříjemnou chuť a tím pomůže odnaučit tento zlozvyk.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pokud je dítko zvyklé cucat paleček ještě ve třech letech, je to už dost těžko odstranitelné nějakým lakem... Ze zkušenosti vím, že nepomáhá ani prst popepřený či jinak znechucovaný, vede to jen k pláči a stresu dětí i rodičů. Taktéž různé rukávky bránící ohnutí ruky nejsou zrovna to ideální. Asi je třeba jen sledovat, zda nedochází k deformaci patra v ústech a vychylování horních zubů v předkus. Pokud tomu tak je, stojí za to navštívit dětského psychloga a poradit se s ním - jistě něco doporučí. Opět ze zkušenosti však vím, že si děcko najde k cumlání terč jiný, který však ušetří jeho prstík... Já jsem například ukousal všechny rohy na polštářích a peřinách... Má sestra si naopak vypěstovala předkus... Doporučuji tedy cestu volnosti, protože zakázané ovoce chutná nejlépe... Nechte věci volný průchod... asi je to nejlepší... Je to ale jen má zkušenost a můj názor...

soul176
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Podobný problém jsme řešili u dcerky, když ji byly asi čtyři roky - kouskala si stále nehty. Pak jsme přišli s"pozitivní motivací!. Protože je velká parádnice, slíbili jsme ji dětský lak na nehty, když si je přesrtane kousat. Ne ale žádný odpuzující lak, ale normální vyživující. Tak moc ho chtěla, že se to během měsíce opravdu odnaučila. Ale museli jsme ji každou chvíli chválit (když na to skutečně na chvilku zapomněla), jak už je velká a že ještě týden, narostou ji nehtíčky a budeme ji ten lak moci koupit. Dokonce jsme se na ten lak chodili do drogerie koukat. Během pár týdnů ji to zcela přešlo, slavnostně jsme ji lak koupili a od té doby si do nehtíčku ani nekousla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]