Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hygienické limity hluku

Od: olen odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda-li existují nějaké hlukové limity? Jde mi o to, že na mém pozemku slyším rachot zvukového zdroje, který je vzdálen pár metrů ode mne. Je velice obtěžující a působí v pravidelných intervalech. Záměrně nebudu říkat o co se jedná, protože nechci debatovat o tom, jestli jsem blázen, či ne. Chci vědět jen, zda se lze o něco opřít. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

0x

Dobrý den, limit je od 6-22 hod. 50 dB, od 22-6 hod 40 dB tato norma platí pro všední den i svátky, letiště, silniční doprava, železnice mají ještě výjimku která může převyšovat uvedené hodnoty, pokud máte vedle továrnu můžete podle nového Obč. zák. požadovat kompenzanci. Jinak se podívejte na Evropskou Směrnici na omezování hluku č. 49/2002 ES, neb se ozvěte na mail prohodíme pár hovorů.

flip

Mohu se přidat s dotazem? Myslíte, že bych s poukazem na tyto limity uspěla se stížností na hlášení rozhlasu městského úřadu? Aby to alespoň ztišily.. Běží to sice většinou jen 2x denně, začíná to dlouhou písničkou a pak je samotné hlášení +opakování.. Nepravidelné časy, vysílač máme přímo před domem :-/ Mám malého syna, když spí venku na zahradě, obvykle ho to budí.. Tak jestli to má cenu zkoušet řešit.. :)

jancak
hodnocení

0x

hygienické hlukové normy upravuje Nařízení vlády č. 272/2011 Sb. Nepodařilo se mi zjistit, zda je to poslední verze nařízení...poradí další

joudic*
hodnocení

0x

na android je sikovna aplikace na mereni hluku, viz play.google.com/...

doplněno 11.04.14 19:29:

orientacne rozhodne... ja budu mit android a vy usi, kdo asi bude mit lepsi orientacni data o decibelech :)

doplněno 11.04.14 22:11:

garantuje to vyrobce/programator techto measuring programu Smart Tools co. (ma jich spousty a je jeden z nejstahovanejsich), a jako programator vam muzu rici, ze na odectu a "nakalibrovani"decibelu z mikrofonu neni absolutne nic tezkeho, a hlavne 80.000 lidi, kteri byli ochotni aplikaci ohodnotit (nehodnotim zadnou aplikaci, ikdyby byla nejvic super, mam to nekde) ji hodnotili kladne (5 nebo 4 bodu z 5ti moznych) aplikace je casto aktualizovana pro ruzne pristroje, a 40.000 lidi ji doporucuje... myslim ze to mluvi za vic nez jeden hnidopich, ktery si mysli jak tomu rozumi, ne? :) Kdyby to byla aplikace uplne smyslena, ma negativni hodnoceni... to je coz? :) Navic za moznost prezentovat vlastni aplikace ke stazeni na oficialnim marketplace google se plati a aplikace posuzuje take google.

To bude strášně přesný...
doplněno 11.04.14 21:55: A kdo ti garantuje že je to odpovídající a ne jenom generátor náhodných čísel?

olen
hodnocení

Zdravím, tak jsem to zkoušel změřit pomocí Soundmeter z androidu, naměřilo to pokaždé přes 80dB. Jak venku tak z okna apod. Nicméně k této aplikaci jsem velice skeptický. Podle mě nemá s přesností nic společného, jelikož jsem zkoušel s hudbou a když jsem dosáhl cca 82-84, hladina už se se zvyšující hlasitostí reproduktorů nezvyšovala a špatné byla i reakce na vzdálenost od zdroje.

Myslíte, že by stálo za to pořídit si za pár stovek toto udělátko z obrázku? Samozřejmě počítám s tím, že nebude měřit úplně přesně jako přístroje za x tisíc, ale pro orintaci by to mohlo být OK... Píšou, že při referenčních podmínkách odchylka max +-1,5dB

Hygienické limity hluku
joudic*

mikrofon v telefonu ma samozrejme svoje limity... melo to byt jako orientacni pokus jestli se vam jen neco nezda... nicmene k cemu si hned kupovat neco, co ani nemuzete brat jako dukaz pri nejakem sporu, nez si zaplatit oficialni mereni / nebo pripadne nahlasit na hygienu, ktera to pravdepodobne zmeri sama apod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]