Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Moje mamka vlastní byt v praze, kde momentálně nebydlí a jelikož já jsem na koleji,,tak mě napadlo, že byt zatim pronajmeme. Ihned se mi ozvala moje dobrá kámoška, že by o to měla zájem, tak jsem měla radost, že tam budu občas s ní a že mi bude dávat(teda mamce) půlku na nájem. Nedávno si nechala v bytě peníze a když večer přišla,,tak tam ,,prý nebyly"...já jsem byla 160km pryč. Klíče má ještě moje máma,,která byla v práci a můj pítel, který také v tu dobu nemohl být v bytě. Kamarádka přesto tvrdí, že to ukradl můj přítel, že prostě potřeboval peníze a mě lže...jsem s ním už 3 roky a vím,,že si tam občas chodí pro věci nebo vysprchovat po praxi,ale prostě jsem se ho ptala a vim,,že mi nelže. Jenže co mám dělat? Stavim se mezi moji fakt dobrou kamarádku a kluka,,kterýho miluju. Fakt ale nevim,,kdo je mohl vzit ty penize,,třeba tam mohla mít ona někoho,,což už mě samozřejmě neřekne...nevim,,co dělat...fakt jsem si jistá,,že on to nebyl,,,ale kamarádka je přesvědčená,,protože jako jediný tam teoreticky v tu dobu být mohl,,,i když nebyl...pomoc...nechci ztratit kamarádku ale ani se nechci pořád hádat kvuli tomu s přítelem. Co když je prostě nepořádná? A nebo jí to někdo vzal a ted uz se spolu nebudeme bavit..
Tak se mi zdá, že tak dobrá kamarádka to není. Nelíbí se mi, jak obviňuje Vaši matku i Vašeho přítele, aniž by mohla cokoliv dokázat. Já jak jsem stará, tak bych si toto nedovolila, někoho nařknout z krádeže. To je tedy síla a doufám, že za tím není nic jiného, než její omyl. Protože by to mohl být i úmysl a nechci také nikoho obviňovat bez důkazu. Ale nechce třeba Vás rozhádat se svým přítelem? Někdy jsou i takové případy. Musíte se opravdu rozhodnout, abyste se netrápila Vy. Se svým přítelem se znáte dosti dlouho na to, abyste mu mohla důvěřovat. Takže jeho slovo by mělo být pro Vás postačující. Stejně tak Vaše matka jistě nemá důvod ke krádeži, to je přeci absurdní - bude pronajímat byt a krást peníze podnájemníkům? Promluvte si s Vaší kamarádkou a pokud bude stále trvat na svém podezření, ukončete s ní podnájem. Může Vám snad ona doložit, o jaké peníze se jednalo? Dneska má skoro každý peníze na účtě, u sebe minimální hotovost a v případě potřeby si vybere hotovost v bankomatu. Takže budete muset přehodnotit vztah se svou kamarádkou, protože takto by se kamarádky podle mého názoru chovat neměly. Rozhodnout se musíte samozřejmě sama.
to se mi nezdá, to by kamarádka musela být hodně tvrdá nátura aby si něco takového vymyslela... že by si jenom tak řekla tak dnes někoho nařknu že mi u vás sebral prachy ...
Když se u nás ztratila ta výplata tak také švagrová 100% věřila svému příteli který tam s ní bydlel i přes to že všichni věděli že to byl ON.
Ale vždyť to mohl být také normální zloděj. Proto bych si netroufla někoho bez důkazu obvinit. Šikovný zloděj vybílí byt a majitelé si v klidu spí. ( A tak jdu raději honem zamknout) Dneska, pokud nemá byt nějaký kloudný zámek, tak se dostane do bytu za minutku. Tak proč se hnedka nedomluvila s majitelkou bytu a nezavolala policii? A nebo jak píše martini, mohla mít sama nějakou návštěvu, která mohla využít její chvilkové nepřítomnosti. Těch možností je více, tak proč se zaměřila jenom na ty, kteří vlastní klíče? Je jasné, že se to asi nevyřeší a jak píše jabraka, je třeba se rozhodnout, komu dám důvěru.
A jak jste zjistili, že to byl 100% ON? Vím,,že by si to nevymyslela,,na to ji znám dlouho,,takže věřím,,že se ty peníze opravdu ztratily,,ale tak at si nejdřív udělá pořádek ve svých věcech a pak at obvinuje... taky jsem ji ted napsala,,,že už to nebudu řešit a jestli chce,,,at odejde...díky všem
A je to vaše starost? Chce po vás ty peníze? Vy jste tam nebyla a nemohla jí je nijak ohlídat. Jestli má důkazy, že to byl váš přítel nebo máma, ať je vytáhne. Kdoví co s nima udělala, mohla někde pařit nebo je ztratila už předtíma teď by se jí hodilo to na někho hodit. Třeba je to taky verze pro její rodiče, kteří jí peníze dali. Být vámi, tak jí řeknu, že bohužel věříte příteli i rodině, je vám líto, že se jí peníze ztratili, pokud chce mít s vámi dobré vztahy, ať už vaši rodinu nenapadá bez pádných důkazů, vy jí nic nedáte. Že vám na vašem přátelství záleží, ale musí pochopit, "že bližší košile nežli kabát", jistě by také hájila svou rodinu a přítele, kdyby to bylo obráceně. Dejte jí jasně najevo, že pro vás tato debata skončila, ale nemáte problém s ní dál kamarádit, pokud s tím nemá problém ona. Uvědomte si, že je to od ní dost hnusné vás s tím takto zatěžovat, co s tím asi můžete dělat? Nejste Sherlock Holmes. Takže to hoďte za hlavu
Děkuji za radu. Přesto si bohužel myslím, že to moje starost je, protože ona si ten byt pronajímá a teoreticky bych měla já ručit, že její věci jsou v bytě v bezpečí. Jen mě mrzí,,že se nedozvím pravdu,,jestli si to vymyslela,,nebo jestli se jí opravdu ztratily a nebo v tom neméně možným případě,,že by jí to opravdu vzal můj přítel,což by mi jí pak bylo líto,,ale už to vážně nechci řešit,,jenže ona mi stále píše,,že si chce o tom se mnou promluvit osobně atd...pak mě napadá jediný řešení,,at se odstěhuje zpátky domu,,asi jí tim ztratim,,ale vše bude zase fajn.
Resolutne se o tom odmitnete bavit. Nic lepsiho nevymyslite.
V takovychto neprijemnych pripadech je lepsi mit klapky na usich a ocich. Protoze jak pravi stare prislovi, kdo se moc pta, moc se dozvi. I to, co by radsi nevedel.
Reknete vsem zucastnenym stranam, ze o tom nic nevite, nikoho nechcete soudit, ani mu ublizit predsudkama a ze se proste o to nebudete zajimat, tak at Vas nestavi do role, kde se budete muset priklonit k jedne strane. A nezajimejte se. I kdyby stokrat nalehali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.