Nejste přihlášen/a.
Na co všechno se zaměřit při sjednání hypotéky? Mám několik nabídek na hypotéku,kde jsou uvedeny měsíční splátky a úrok.Samozřejmě bych si vybrala s nejnižším úrokem a splátkami.Nejsou tam další skryté poplatky?Zaplatím opravdu měsíčně jen ty splátky co uvádějí?
Pro začátek - v hypotéčním úvěru bývají skryté úroky, například nutnost uzavřít nevýhodné pojištění nemovitosti a životní pojištění, které samozřejmě musíte sjednat u příslušného bankovního ústavu. Věnovat pozornost fixaci.
doplněno 10.04.14 13:56:Bude tam poplatek za vedení účtu, výpisy...klasika.
U jedné nabídky je fixace 2 roky,což mi příjde ok.Spíš se hrozím,aby si neúčtovali poplatky za všechno možný.Abych jednoho krásnýho dne nekoukala,co vše mám zaplatit.
Fixace 2 roky je málo. Hlavně v dnešní době, kdy se úroky drží na minimu. Být Vámi, apeluji nejméně na 5ti letech, né lid dýl. Při větší úrokové fixaci bude sice úrok vyšší, ale ve finále to může vyjít o mnoho levněji. Uvedu příklad, brala jsem si hypotéku před pěti lety, s úrokovou fixací na 5 let a úrok mám kolem 7%. Dnes jsou úroky tak nízko, že čekám snížení splátek, ale kdybych si brala hypotéku dnes, vzala bych si klidně 10ti letou fixaci s úrokem dnes nabízeným kolem 3%. To Vám totiž garantuje, že dalších 10 let budou splátky stejné a nezvýší se. A jelikož jsou úroky v dnešní době opravdu nízké, vyplatí se to. V bankách se ptejte na celkovou měsíční splátku. Pak si jen vynásobte počet splátek krát výši splátek a uvidíte kolik přeplatíte. A nelekejte se vysokých čísel, vlivem inflace nebude mít dněšních 100 tisíc hodnoutu stejnou za 30 let, takže i když to vypadá, že na Vás chce banka neskutečně vydělat, není tomu tak. Doporučuji kouknout se i na srovnávače, jako např sfinance.cz.
Ještě jsem zapomněla dodat, abyste se dívala na poplatek za poskytnutí úvěru, bývá dost vysoký.
Fixaci volte min. 5 let. Poplatky za zpracování můžete požadovat, aby byly odpuštěny (záleží na jednání). Standardně je cca 2900 Kč za vyřízení a 3500Kč za odhad ceny nemovitosti. Nepřistupujte na úrokové zvýhodnění, nevboť bývá spojeno se závazkem na další fixační období.
Dejte si pozor na UniCredit, neboť rozpočítají cenu za životní pojištění na 5 let do celé doby spatnosti hypotéky a v případě, že po pěti letech budete chtít refinancovat jinde, budete to muset doplatit.
Česká spořitelna zas počítá úrok jinak, tudíž kouknete li na stejný úrok u ČS a u jiné banky, bude u ČS vyšší splátka při stejných parametrech.
A vyvarujte se OVB, Patrners a podobným šaškům. A hlavně ne floatovou hypotéku.
Kdybyste chtěla udělat nějaké nabídky další , možná výhodnější než máte Vy, možná ne, tak klidně řekněte, za zkoušku nic nedáte. Pracuji u fincentrum a sám jsem si dělal kalkulaci mé hypotéky a na 3 miliony s naštřenými 450 000,- jsem dostal úrok 2,69% a je to od České spořitelny.
Vím,že mi nemusíte věřit, ale sám jsem si prošel ruznými podvody, třeba jsem chtěl mít svůj bar v Praze, ale majitelky mě podvedli se smlouvu,tak se akorát soudím, pak podvod s autem, co jsem si koupil totálně přetočené a hnus.
Toto mě otrávilo dostatečně k tomu,abych si dával na vše velký pozor. A rád bych,aby Češi nebyli "Češi" a nevymýšeli jak jeden oškube druhého.
Vím,že mezi námi ať je to Fincentrum,OVB,Partrners se najdou i lidí, co opravdu pomůžou a já bych chtěl tímto možná pomoc Vám,když mi to půjde.
Vše vám ukážu,klidně i papíry od baru,co jsem měl a i nabídku mé hypotéky abyste tomu věřila.
Tady je kdyžtak můj email: TomasBr9(zavináč)seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.