Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní

Od: mikipiki odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v roce 2013 jsem byl asi 4 měsíce na ÚP a následně jsem 9měsíců pracoval. Vyplnil jsem pro agenturu daňový formulář, protože daně vyřizuje ona. Poté mě propustili, daně se teď vracely a mě nic nepřišlo. Nemá s tím někdo zkušenost? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Co znamená "Vyplnil jsem pro agenturu daňový formulář"? Předpokládám, že šlo o prohlášení k dani z příjmu. Požádal jste zaměstnavatele (agenturu) o provedení ročního zúčtování mzdy? (Písemnou žádost bylo nutné spolu s potvrzením o evidenci na ÚP agentuře doručit do 15. února 2014.)

Pokud Vám agentura zúčtování neprovede, počkejte alespoň do konce dubna, podejte daňové přiznání.

hodnocení

0x

To je brzy. Daňové přiznání se odevzdávalo do konce března a teprve pak se tím FÚ začne zabývat. Případný přeplatek vám finanční úřad musí vrátit do 30 dnů od obdržení žádosti. Lhůta se ale počítá až od začátku dubna- tedy od uzávěrky pro podání přiznání. Požádal jste o něj? A je co vracet?

aktualne.cz/...

doplněno 10.04.14 13:46:

Jestliže jste o vrácení přeplatku požádali už v lednu, budete muset podat novou žádost. Podle zákona totiž platí, že žádosti podané dříve než 60 dnů před vznikem přeplatku musí úřad zamítnout.

mikipiki
hodnocení

Bývalým i současným kolegům daně přišly tento měsíc.

mikipiki
hodnocení

A žádali současně se mnou.

Mně ještě nepřišly.

V každém případě má FÚ ještě dvacet dní čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]