Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinancování hypotéky

Od: jarda2* odpovědí: 3 změna:

Zvažuji refinancování hypotéky od GE do Mbank. Nemá někdo zkušenosti, co je potřeba pro to udělat? Zejména na straně GE. V první řadě asi musím poslat žádost o nějaké dokumenty - aktualní dlužná částka, souhlas se vstupem nové banky na 2. místo u zástavy . Lze použít nějaký std. formulář nebo jaké údaje musí volně psaná žádost obsahovat? Stojí to něco?

Potom předpokládám, že MB schválí úvěr a já GE oznámím, že chci mimořádně splatit celou hypotéku - na to mají formulář. Zde mne zajímá, co by se stalo, kdyby k danému dni (konec fixace) nebyly prostředky na účtu (kdyby např. MB úvěr neposkytla)? Lze žádost vzít zpět?

Co se týče nákladů, tak snad u GE ani MB by příslušné operace neměly stát ani korunu, pokud se mýlím, tak mne prosím vyveďte z omylu. Jinak s poplatky za odhad, katastr, bezdlužnost atd... počítám.

Děkuji za každou informaci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Ptejte se u Mbanky.Tuším,že celé přefinancování,včetně věcí ohledně GE (nebo jaké-koli jiné banky) zajišťují sami.Eventuelní poplatky s tím spojené by se měli započítat do úvěru od nich.Kromě těch zmiňovaných - odhad,katastr...atd.

jen si řádně spočítat,jestli se to ve finále vyplatí!

přeji hezký zbytek dne:)

bogin*
hodnocení

0x

V GE je potřeba oznámit záměr splatit úvěr. Na základě této žádosti banka pošle potvrzení o přijetí oznámení a sdělí podmínky předčasného splacení: tzn vyčíslí výši jistiny, úroky, poplatek za vedení účtu, pojištění,.. k datu "předčasné splátky". Po úspěšném refinancování pošlou do 10 dní na katastrofální úřad potvrzení o zániku zástavního práva a tobě dorazí lejstro, které umožní zrušení vinkulace pojistné smlouvy (pojištění nemovitosti). Souhlas se vstupem nové banky na 2. místo nebylo třeba řešit, asi si to řeší banka sama s KÚ.

Co se stane v případě, že peníze nebudou v den výročí fixace na účtě, zde poradím - volejte, pište, mejlujte na centrum hypoték GE Money.

Nejsem si jist jestli je mBank tou pravou institucí pro refinancování. Poskytují hypotéky pouze do 50% LTV, úrokové sazby jedny z nejhorších na trhu, bilanční mechanismus dávají pouze k variabilní úrokové sazbě. Pozitivem u mBank je možnost zdarma kdykoliv úvěr částečně nebo úplně splatit.V případě kdy se rozhodneš refinancovat hypotéku podruhé, přicházíš o možnost odečíst si úroky od základu daně.

Co se týče nákladů je předčasné splacení celého úvěru u GE v den fixace bez poplatku, částečná splátka je za 5000,-

jarda2*
hodnocení

Děkuji za reakce, nakonec se refinancovani nekonalo, GE nam nabidla celkem prijatelne podminky a hlavne jsem udelal mimoradnou splatku skoro pul mega, takze to již vychází rozumně. Mimořádná splátka bez změny trvání je, aspoň u naší smlouvy, zdarma.

Uvidímě příští rok, ale spíš se budu snažit to co nejrychleji doplatit mimořádnými splátkami

Ještě by mne jen zajímalo, proč myslíte, že není dobrý nápad refinancovat u MBank? Lepší podmínky jsem nikde nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]