Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace na cerno aneb bez vyplaty

Od: mikemi odpovědí: 9 změna:

dobry den, pracoval jsem deset dni pod jednim typkem,ktery je zamestnan u firmy. byla dohoda,ze po skonceni kazdeho dne v praci mi da penize, ale daval mi jen neco a pak byly vymluvy z jeho strany. momentalne uz je to tri mesice a borec me nezaplatil doposud nic,co mam vydelany.volal jsem mu,obcas to zvedne,obcas ne,kdyz to zvedl,tak byly sliby,a ze nema penize a ze svyho to davat nebude.jeho veta v kazdym telefonatu: nedostanu od firmy penize ja,nedostanete je nikdo! navic,typek co si me pod sebe vzal , je na urade hlasen jako nezamestnany.

Jak to mam nadale resit a popripade jak a kam se obratit?

PS: znam a vim plno jeho porusovani zakona,ktere on dela.takovej mensi dodatek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak jak vy jste se snažil vyj... se státem, tak se on snaží vyj... s vámi. Aa co jste čekal? Chcete poradit jak dostat nelegální peníze?

hahanaj*
hodnocení

3x

On si byl vědom, když přistoupíš na práci na černo, že si s tebou bude dělat co on chce a ty nic nezmůžeš.

To je ponaučení pro příště.

hodnocení

2x

bud ho uzenete a da vam ty penize , nebo mate smulu a robila jste zadaco. To je ta dan , za to , ze jste chtela vycurat se statem.

iz*
hodnocení

2x

Pro práci na černo jste se rozhodl dobrovolně s vědomím, že pokud práce nemá zákonný podklad (pracovní smlouvu nebo některou dohodu), těžko se můžete domáhat slíbeného výdělku.

Ony sice platí i ústní dohody, ale bez písemné formy těžko prokážete jejich vznik i nároky z nich plynoucí.

Co teď? Doporučila bych nedělat nic, peníze oželet a v budoucnu nepracovat na černo.

Za práci na černo hrozí oběma stranám pokuta: zaměstnavateli od 250.000 do 10.000.000 Kč a zaměstnanci od 10.000 do 100.000 Kč.

Pokud se nyní obrátíte na inspektorát práce nebo na ÚP, odnesete to s největší pravděpodobností i Vy sám. Pokutu za práci na černo bych radši neriskovala.

Udáte-li "nezaměstnaného zaměstnavatele"na ÚP anonymně, snížíte se na jeho úroveň...

buss
hodnocení

1x

Jak to mam nadale resit a popripade jak a kam se obratit? Práskněte ho! A proč jste do toho lezl? Vy nic neporušujete?

hodnocení

0x

leda snad inspektorát práce Bez smlouvy pracujete načerno, ilegálně

Asi jsem natvrdlá, ale proč pracujete zadarmo pro nezaměstnaného? A co ta firma? Má víc lidí, kteří pracují načerno? *zed*

Další podivnost je, že osoba v evidenci úp si může vydělat max 4250kčhrubého/měsíc. Při vyšší částce se musí z úp odhlásit, taky ho můžou sankčně vyřadit na 6 měsíců z evidence. Výdělky se musí měsíčně dokládat na úp. Ten váš týpek (jak píšete) pracuje též načerno či výdělek dokládá?

doplněno 09.04.14 14:41:

Tak mu řekněte, že když vám nezaplatí ---- nahlásíte na úp jeho práci načerno a vyhodí ho z úp na půl roku. V případě, že bere nějaké sociální dávky, může mít velké potíže s úřadem

anonym0001
hodnocení

0x

Ozvete se mu, ze byste od nej vzal jeste nejakou praci, ze ji nutne potrebujete, navrhnete nizkou odmenu. Pak si z te firmy odneste neco v hodnote sveho predchoziho vydelku, co vam dluzi a prodejte to.

To co vám navrhuje anonym0001 určitě nedělejte nebo vás ještě udá za krádež a budete mít ještě víc problémů než teď máte. Já sem jednou takhle v Brně makal se svým nejlepším kámošem a pohořeli sme pak oba.

Budiž to pro vás ponaučením pro příště.

lalalal
hodnocení

0x

no ono je to v dnesni dobe stejne jedno ja sem delala na smlouvu dva roky a odesla sem protoze nam majitelka neplatila a kdyz sem sla na up to vse oznamit tak mi rekly ze nejak moc delat nemuzu posilat dopisy atd a pak soudne a mozna to dostanu spet moznaaaa takze kdyz dluzite vy tak vam hrozi exekuce a kdyz dluzi vam tak se nic nedeje super ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]