Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vši když jsem sama?

Od: huhu odpovědí: 12 změna:

Můžete mi poradit co mám dělat, když se mi podařilo dostat vši(nejspíš v MHD nebo tak) :( ale jsem sama a nevím jak si vyčesat ty hnidy, když si na lavu nevidím, hřeben- všiváček to nevezme, není dost hustý... co mám dělat? :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

levlef*
hodnocení

0x

umýt si hlavu protiparazitním šamponem z lékárny a vyprat ložní povlečení.

huhu
hodnocení

to jsem udělala, ale hnidy mi takto zůstaly ve vlasech, protože ty se normálně nepustí, ale musí se vyčesat..

hodnocení

0x

Jedině požádat někoho, aby vám je vyčesal, jinak to nevidím.

huhu
hodnocení

ale právě koho? přece nepůjdu k sousedům aby mi vyčesali vši :D:D

stofa
hodnocení

0x

Nech si oholit hlavu a je to nejrychlejší způsob a nejsnadnější :))

huhu
hodnocení

ano, i nad tím uvažuji :)

pb®
hodnocení

0x
Taky jsem si hnidy vyčesávala sama nad umyvadlem, asistence někoho dalšího u toho není potřeba. Jo kdybyste byla slepá, to by bylo něco jiného. Všiváček hnidy bere, prodává se v balení spolu s antiparazitikem. A jestli nebere, je to šmejd a je na čase se poohlédnout po hustším hřebenu. Já jsem s úspěchem použila velmi hustý kovový hřeben na zvířata.
huhu
hodnocení

já koupila právě všiváček a nic, tak jsem potom- taky jak říkáte- použila starý hřeben co jsem kdysi koupila na morče a nepoužila, ten je opravdu velmi hustý a stejně to ani s ním nevyčešu... :-/

sebod*

huhu. Musíš hřeben "nasadit" až úplně u hlavy. Nejvíc je třaba vyčesat oblast na týlu a kolem uší. Je také možné, že si vyčesaných hníd a nymf ani nevšímneš. Ony jsou fakt malilinkatý. A pročesávání zvládneš sama. Vnučka (9let), jakmile přinese zápis v notýsku, že ve škole jsou vši, tak už jde sama pro všiváček a vyčeše se také sama.

Zkus si udělat takovou kontrolu jenom prsty. Ber jeden pramínek vlasů po druhém, pěkně od hlavy a nech ho projet mezi prsty. Když trošku přitlačíš, tak hnídu ucítíš. Ona je jakoby přilepená k vlasu.

Jinak pohledej tady na Poradně, debat, jak se těch potvůrek zbavit, tu je už plno.

huhu
hodnocení

přesně tento

Jak na vši když jsem sama?

hodnocení

0x

,,No pokud si dokážeš udělat přeliv na vlasech tak si ho udělej a vši i hnidy totálně zlikviduješ. Kysličník je zabije . Kadeřnice

doplněno 09.04.14 21:20:

dodatek,,,,ty hnidy po přelivu či barvení odpadnou samy . A není třeba dělt tyhle úkony vyčerpávající.

host*
hodnocení

0x

Jak už tu radili přechozí rádcové: vhodný šampon (druh vám poradí v lékárněl) a vyčesat. Pro lepší vyčesání je možné do zubů hřebenu vplést vatu (normálně heboučkou vatu, takové to načechrané chmýří z lékárničky), aby se vlasy třely o propletenou vatu a ne jen o hladké mezery mezi zuby hřebenu dole u rovné části.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]