Nejste přihlášen/a.
Můžete mi poradit co mám dělat, když se mi podařilo dostat vši(nejspíš v MHD nebo tak) ale jsem sama a nevím jak si vyčesat ty hnidy, když si na lavu nevidím, hřeben- všiváček to nevezme, není dost hustý... co mám dělat?
já koupila právě všiváček a nic, tak jsem potom- taky jak říkáte- použila starý hřeben co jsem kdysi koupila na morče a nepoužila, ten je opravdu velmi hustý a stejně to ani s ním nevyčešu... :-/
huhu. Musíš hřeben "nasadit" až úplně u hlavy. Nejvíc je třaba vyčesat oblast na týlu a kolem uší. Je také možné, že si vyčesaných hníd a nymf ani nevšímneš. Ony jsou fakt malilinkatý. A pročesávání zvládneš sama. Vnučka (9let), jakmile přinese zápis v notýsku, že ve škole jsou vši, tak už jde sama pro všiváček a vyčeše se také sama.
Zkus si udělat takovou kontrolu jenom prsty. Ber jeden pramínek vlasů po druhém, pěkně od hlavy a nech ho projet mezi prsty. Když trošku přitlačíš, tak hnídu ucítíš. Ona je jakoby přilepená k vlasu.
Jinak pohledej tady na Poradně, debat, jak se těch potvůrek zbavit, tu je už plno.
Jak už tu radili přechozí rádcové: vhodný šampon (druh vám poradí v lékárněl) a vyčesat. Pro lepší vyčesání je možné do zubů hřebenu vplést vatu (normálně heboučkou vatu, takové to načechrané chmýří z lékárničky), aby se vlasy třely o propletenou vatu a ne jen o hladké mezery mezi zuby hřebenu dole u rovné části.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.