Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, přicházím s žádostí o radu. Ve svém povolání potřebuji vyřídit pravidelnou lékařskou prohlídku, respektive potvrzení lékaře, že jsem schopen vykonávat určitou práci. Jedná se o školení mimo práci. Mám svého praktického lékaře a lékaře zaměstaneckého. ke kterému musím, nebo můžu zajít a následně požadovat proplacení tohoto potvrzení. Děkuji
Praktičtí lékaři zpravidla neznají všechna pracoviště ani pracovní podmínky u zaměstnavatelů. Posoudit zdravotní způsobilost k výkonu té které práce tedy musí závodní lékař.
Na prohlídku k závodnímu lékaři by Vás měl vyslat zaměstnavatel, který také pracovně lékařské prohlídky platí. Návštěvu závodního lékaře Vám musí umožnit v pracovní době a za zameškanou dobu Vám bude náležet náhrada mzdy.
------- Je na Vás, zda si navíc zajdete pro nějaké potvrzení nebo výpis z karty ke svému praktickému lékaři.
Já bych to neudělala. Nikdo mi nemůže nařídit (a neukládá to žádný zákon), abych měla důvěru k závodnímu lékaři. Proto nejsem ochotna mu předávat jakékoliv informace od svého lékaře.
Pokud závodní lékař pro posouzení zdravotní způsobilosti potřebuje další informace, je na něm, aby si je opatřil (aby mne vyslal, kam potřebuje).
není mi tak úplně jasné, na co se ptáte? u nás je také nutné v určitém intervalu předložit potvrzení, že jsme schopni vykonávat svou práci - každý jde ke svému praktickému lékaři, za určitý poplatek si nechá vystavit potvrzení o svém zdravotním stavu, a to předá našemu závodnímu doktorovi - nejlíp je na tom ten, kdo má jako svého praktického lékaře toho našeho závodního, ten neplatí nic - náš podnik nic neproplácí, asi to záleží na tom kterém zaměstnavateli, jestli je ochoten vaše náklady proplatit nebo ne, náš říká: chceš u nás pracovat? tak hraj podle našich pravidel... - tož asi tak...
pokud jdete na pravidelnou lék. prohlídku v době, kdy jste zaměstnancem, platí za vás zaměstnavatel a to i vpřípadě, že školíte další pracovníky i mimo pracovní dobu, ale zaměstnavatel školení po vás požaduje;
pokud školíte na ŽL nebo něco podobného, je to překážka na vaší straně a v tom případě nemáte nárok na proplacení části směny a tedy ani lékaře
každý zaměstnavatel má svého lékaře, ke kterému jste povinen chodit na pravidelné preventivní lékařské prohlídky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.