Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvěr u banky a dávky z uřadu práce

Od: leos555 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Jsem na uřadu práce a pobírám již nízké dávky. Mám uvěr u KB a byl jsem osobně aby banka zastavila splátky uvěru. Zduvodnil jsem to tím že jsem sám a platím sipo a jiné . A jak najdu práci a budu schopen pokračovat ve splácení uvěru tak budu pokračovat. Ale banka to zamítla že se mám uskromnit atd. Je správný postup banky jak jednat? Přejít jinde? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mishellin*
hodnocení

0x
Pokud nejste pojisten proti neschopnosti splacet tak asi moc nepochodite :( Muzete to probrat s financnim poradcem a ten vam pripadne nabidne prevedeni pujcky do jine banky..
doplněno 08.04.14 13:58: Ale u jine banky Vam nejspis jen zmensi splatky.. Jinak je fakt, ze banku nemusi zajimat v jake jste financni situaci, pokud na vas tedy neuvali exekuci a nebudou penize strhavat primo z uctu - v takovem pripade musi exekuci zastavit a nesmi vam sebrat socialni davky a jine prispevky..

hodnocení

0x

mám stejný názor jako "mishellin"v předchozím příspěvku

podporu v nezaměstnanosti vám exekutor též může zabavit

nesmí zabavit dávky v hmotné nouzi (příspěvek na živobytí 3410kč pro jednotlice, doplatek na bydlení), dávky hmotné nouze zabavitelné pouze při vymáhání jejich přeplatku

exekutor nesmí sáhnout na příspěvek na bydlení řešeno v dotazu zde

levlef*
hodnocení

0x

ano je to spravny postup :) banka si postupy a pravidla a podminky urcuje, a Vy jste s nimi souhlasil.

prejit jinam vypada sice jako reseni, ale jako nezamestnanemu Vam nikdo pujcku neda, takze nepochodite ani s timto resenim. Holt se opravdu uskrovnit a tahat rezervy.

sebod*

Tady jsme u toho, jak "vznikají" dlužníci. Tazatel se dostal momentálně do špatné fin.situace. Banka by mohla přihlédnout k jeho dosavadní platební morálce a splátky buď podstatně snížit, nebo pozastavit úplně na několik měsíců. Tazatel by si do té doby práci našel a pak by dál platil. Banka by škodná nebyla, protože by ji za tu dobu běžely úroky.

Ale banka toto neudělá. Počká cca tři měsíce a pak celý dluh zpoplatní. A co teď? Buď se najde někdo v rodině, kdo půjčí, nebo možná půjčí nebankovní společnost (to je problém - vysoké úroky, vysoké splátky, smluvní pokuty) nebo nepůjčí nikdo. A dlužník se už veze směrem k exekucím. Ještě se to snaží zachránit tím, že si na splátku půjčí od "rychlých půjček", a to už je opravdu konečná. Takže buďto bude celý život jen splácet a splácet, nebo dostane rozum a zažádá o oddlužení. Přitom stačilo tak málo - aby banka nepostupovala na začátku tak striktně. Jo a k tomu pojištění pro případ nemožnosti splácení. Tam je takových vyjímek, že málokdo na to dosáhne.

Takže milý tazateli, jděte do oddlužení, jinak se vezete...

levlef*

prosim jak se resi oddluzeni u cloveka, ktery ma uver v bance a momentalne prisel o praci? to me zajima...

sebod*

levlef. Podmínkou schválení oddlužení NENÍ zaměstnanecký poměr. Takže oddlužení se řeší klasicky. Vezme se příjem (ten může být třeba ve formě daru), dluh, spočítá se splátka a je to. Tay záleží na tom, zda tazatel je schopen splácet alespoň těch 30%. Také může nastat situace, kdy tazatel bude s oddlužením váhat, mezitím to dá věřitel exekutorovi a ze sta tisíc je za chvilku dvěstě tisíc.

Něco prostě ve státě nefunguje. Přece není možné, aby bylo tolik lidí předluženo a nedá se to svádět pouze na to, že si lidé naberou tolik půjček, že nejsou poté schopni dostát svých závazků. Něco je špatně...

levlef*

ach jo, nerikam ze zamestnanecky pomer JE podminkou.

Jen mi prijde na hlavu postaveny, aby clovek co je momentalne nezamestnanej resil hned takovyhle katastroficky scenare. Vychazim z predpokladu ze znam sve financni moznosti, o ztrate zamestnani jsme taky vedel a mohl se na to pripravit a umim pocitat. jasne, pokud ma nekdo uver se splatkou 15000 mesicne a neutahne to, tak je podle me negramot a mel by tu exekuci dostat, treba ho to ponauci pro priste.

Vysoka zadluzenost neni problem statu. Blbost lidi, to je problem statu, ne to ze si soukroma firma brani penize - lidi nepremysli, musi mit dovoleny, drahy televize, vsecno na splatky a hned - a pak se divi. To je spatne. Stat je v tom ponekud nevinne.

Zapominate, ze kdyz si lide ty kvanta pujcek a splatek brali, pomoc banky nebo poradce nepotrebovali, to byli chytri dost. Ale kdyz neco nejde a nemam na to, tak to jo, kde jsou poradci, kde jsou urady a socialky, pomozte mi honem!

doplněno 09.04.14 10:27:

a bance se take nedivte - duvod ze platite SIPO... tak jdete na sipaky a reknete, ze platite uver v bance at vam pozastavi placeni zaloh...:/

jancak

A taky by mělo jít získat peníze pro oddlužení prodejem svého majetku. Například člověk je na úp a má nemovitost, auto či něco hodnotného. Prodá a peníze použije pro oddlužení

anonym000000
hodnocení

0x

Nebo pokud jste dobrodruh, nemate majetek a do konce zivota moc nezbyva, tak nabrat si pujcky od toho, kdo pujci, aby jste mel hotovost na doziti. Obecne ted plati, ze na exekuci se hoji pouze prvni a ostatni veritele cekaji. Kdyz nekdo pujci a nestara se jestli to dostane zpet, tak bych v tom ferovost nehledal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]