Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem na uřadu práce a pobírám již nízké dávky. Mám uvěr u KB a byl jsem osobně aby banka zastavila splátky uvěru. Zduvodnil jsem to tím že jsem sám a platím sipo a jiné . A jak najdu práci a budu schopen pokračovat ve splácení uvěru tak budu pokračovat. Ale banka to zamítla že se mám uskromnit atd. Je správný postup banky jak jednat? Přejít jinde? Děkuji.
mám stejný názor jako "mishellin"v předchozím příspěvku
podporu v nezaměstnanosti vám exekutor též může zabavit
nesmí zabavit dávky v hmotné nouzi (příspěvek na živobytí 3410kč pro jednotlice, doplatek na bydlení), dávky hmotné nouze zabavitelné pouze při vymáhání jejich přeplatku
exekutor nesmí sáhnout na příspěvek na bydlení řešeno v dotazu zde
ano je to spravny postup banka si postupy a pravidla a podminky urcuje, a Vy jste s nimi souhlasil.
prejit jinam vypada sice jako reseni, ale jako nezamestnanemu Vam nikdo pujcku neda, takze nepochodite ani s timto resenim. Holt se opravdu uskrovnit a tahat rezervy.
Tady jsme u toho, jak "vznikají" dlužníci. Tazatel se dostal momentálně do špatné fin.situace. Banka by mohla přihlédnout k jeho dosavadní platební morálce a splátky buď podstatně snížit, nebo pozastavit úplně na několik měsíců. Tazatel by si do té doby práci našel a pak by dál platil. Banka by škodná nebyla, protože by ji za tu dobu běžely úroky.
Ale banka toto neudělá. Počká cca tři měsíce a pak celý dluh zpoplatní. A co teď? Buď se najde někdo v rodině, kdo půjčí, nebo možná půjčí nebankovní společnost (to je problém - vysoké úroky, vysoké splátky, smluvní pokuty) nebo nepůjčí nikdo. A dlužník se už veze směrem k exekucím. Ještě se to snaží zachránit tím, že si na splátku půjčí od "rychlých půjček", a to už je opravdu konečná. Takže buďto bude celý život jen splácet a splácet, nebo dostane rozum a zažádá o oddlužení. Přitom stačilo tak málo - aby banka nepostupovala na začátku tak striktně. Jo a k tomu pojištění pro případ nemožnosti splácení. Tam je takových vyjímek, že málokdo na to dosáhne.
Takže milý tazateli, jděte do oddlužení, jinak se vezete...
prosim jak se resi oddluzeni u cloveka, ktery ma uver v bance a momentalne prisel o praci? to me zajima...
levlef. Podmínkou schválení oddlužení NENÍ zaměstnanecký poměr. Takže oddlužení se řeší klasicky. Vezme se příjem (ten může být třeba ve formě daru), dluh, spočítá se splátka a je to. Tay záleží na tom, zda tazatel je schopen splácet alespoň těch 30%. Také může nastat situace, kdy tazatel bude s oddlužením váhat, mezitím to dá věřitel exekutorovi a ze sta tisíc je za chvilku dvěstě tisíc.
Něco prostě ve státě nefunguje. Přece není možné, aby bylo tolik lidí předluženo a nedá se to svádět pouze na to, že si lidé naberou tolik půjček, že nejsou poté schopni dostát svých závazků. Něco je špatně...
ach jo, nerikam ze zamestnanecky pomer JE podminkou.
Jen mi prijde na hlavu postaveny, aby clovek co je momentalne nezamestnanej resil hned takovyhle katastroficky scenare. Vychazim z predpokladu ze znam sve financni moznosti, o ztrate zamestnani jsme taky vedel a mohl se na to pripravit a umim pocitat. jasne, pokud ma nekdo uver se splatkou 15000 mesicne a neutahne to, tak je podle me negramot a mel by tu exekuci dostat, treba ho to ponauci pro priste.
Vysoka zadluzenost neni problem statu. Blbost lidi, to je problem statu, ne to ze si soukroma firma brani penize - lidi nepremysli, musi mit dovoleny, drahy televize, vsecno na splatky a hned - a pak se divi. To je spatne. Stat je v tom ponekud nevinne.
Zapominate, ze kdyz si lide ty kvanta pujcek a splatek brali, pomoc banky nebo poradce nepotrebovali, to byli chytri dost. Ale kdyz neco nejde a nemam na to, tak to jo, kde jsou poradci, kde jsou urady a socialky, pomozte mi honem!
doplněno 09.04.14 10:27:a bance se take nedivte - duvod ze platite SIPO... tak jdete na sipaky a reknete, ze platite uver v bance at vam pozastavi placeni zaloh...:/
Nebo pokud jste dobrodruh, nemate majetek a do konce zivota moc nezbyva, tak nabrat si pujcky od toho, kdo pujci, aby jste mel hotovost na doziti. Obecne ted plati, ze na exekuci se hoji pouze prvni a ostatni veritele cekaji. Kdyz nekdo pujci a nestara se jestli to dostane zpet, tak bych v tom ferovost nehledal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.