Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zříct dcery

Od: markettt odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda se dá zříct dcery 27 let. Dělá nám jen samé starosti (dluhy) děkuji za odpověd...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zříci se dítěte nelze. Můžete ji ovšem samozřejmě vyškrtnout z možné závěti a odhlásit z trvalého bydliště.

miklous*
hodnocení

0x
Dobrý večer. Z Vaší otázky je mi smutno, ale chápu Vás. Věřím, že Vaší otázce předcházelo spousta pokusů o jiné řešení.
Zříci se kohokoli je široký pojem. Můžete ji říci do očí, že s ní přetrháváte veškeré kontakty. Ale to po právní stránce nemá žádnou váhu. Záleží na tom, o co Vám jde přesně. Zda u Vás dcera bydlí a Vy se bojíte exekutora - tady pomůže jen vystěhovat a zrušit trvalé bydliště. Pokud Vám jde o to, že Váš majetek jednou skončí v cizích kapsách - pak máte možnost vydědění... Jak jsem již psala, měla byste svůj dotaz trochu upřesnit. M

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ono to s tím "vyděděním" není tak snadné. Musí být naplněno několik podmínek a dluhy to zřejmě nebudou. Myslím, že zákon to určuje přesně - poradil by právník. Zdravím!

doplněno 08.04.14 09:35:

miklous - máte pravdu, že to bude uvedeno v NOZ. A půjde i o souběh několika podmínek.

miklous*
Zdravím. Podle nového OZ jsou dluhy jedním z právních důvodů pro vydědění. Tento důvod je zaveden nově. Jeho cílem je podtrhnutí jednoho ze základních účelů dědického práva - zachování hodnot pro budoucí pokolení. Specifickým požadavkem zákona pro případ vydědění z tohoto důvodu je, že zůstavitel díl postižený vyděděním zůstaví dětem vyděděného. Dále zůstává možnost vydědění pro vedení nezřízeného života, neposkytnutí zůstaviteli potřebné pomoci a neprojevení opravdového zájmu o zůstavitele. Ale jestli tazatelčina dcera splňuje tyto podmínky, nevíme. M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]