Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat chci si udělat živnost protože nikdo nechce zaměstnávat jen využívaji lidi na praci jak potřebujou,ale mam dluhy a exekuci ale je to jedina moznost jak vydělavat penize a zaroven neco splácet. děkuji za odpoved.
Vasek
Pokud si chcete opravdu udělat živnost, podívejte se na tyto stránky, kde najdete základní postup. Jak ale čtu váš dotaz nedotaz, tak bych vám doporučil se do toho vůbec nepouštět nebo dopadnete daleko hůř než dosud !
problem neni absolutne zadny, jen vam seberou vsechno co vydelate
tak je nekolik druhu zivnostniku ne? ne kazdy zivnostnik je remeslnik
muzete mit eshop a posilat penize za objednavky na kamarada a podobne, ja se treba nehnu bez paypalu kvuli zahranici a i ten paypal uz ma s CR smlouvy o vydavani dat a taky jsem pouhy zivnostnik (ikdyz byt s r.o. je po novelizaci tak jednoduche)
slo o to jestli lze zacit podnikat i s exekuci, odpoved je ano a nehraje to roli (nicmene velke procento dluzniku dluzi prave statu)
joudic. To, co jste napsal, není pravda. Živnostník je na tom při exekuci lépe, než zaměstnanec. U zaměstnance exekutor vydá ex.příkaz na mzdu a je to. Už se strhává. Ale u živnostníka? To není tak jednoduché. Může si nechávat platit hotově. Pak existují účty u banky, na které exekutor nemůže... Dá se říci, že exekutor nemá šanci dostat se na dlužníkovi peníze.
děkuji za odpověd.Pravě zaměstnavatele nechhteji zaměstnat clověka ktery ma exekuci.Tak musim sám jsem zenik a zkuseny tak zatim nemam problem s prací ale musim jit na zivnost jinak to nejde.anebo si trelit kulku do hlavy a bude klid.
odluzeni je nebezpecny pokud nemate zamestnáni a smlouvu tak vam to neprojde mam kamarada a ten na to dojel za 420000.t.dluhu prisel o byt soudkyne byla zaujata a ze haji zajmy veřitelu a tak zneho udelala bezdomovce.ty co mu udelali vyplneni púapiru tak akorat si na hrabali kapsy.Celí žívot pracoval vse platil az do tedoby kdy stratil zamestnáni a nemohl najit jine protože ho nikde nevzali.Hlavne že tu mame levne ukacka ,prc snima
vasek1. Kamarádovi sepisoval Návrh někdo, kdo tomu rozumí asi tak, jako já počítačům. přeloženo: nerozumím jim vůbec. Praxe je taková, že VĚTŠINOU se nepřistupuje k prodeji nemovitosti, jestliže dlužník uhradí 50% dluhu. To se domnívám, že v případě Vašeho kamaráda bylo reálné.
Tak a te´d pro ty, co budou říkat, jak je to spravedlivé, že onen člověk přišel o dům a zaplatil tak celý dluh. Jo, pro věřitele je to dobré, pro nás, daňové poplatník už to je horší. Hodně lidí, co takto skončí, rezignují na vše. Skončí na pracáku a žijí jen z nějakých dávek. Je obrovský nárůst lidí, nad cca 50 let, kteří takto skončili. Většinou jsou rozvedení, bez stálého bydlení, naprosto bez iluzí a chutě žít dál.
A já se přiznám, když vidím, že klient má na začátku dluh 50.000,-Kč a po pěti letech exekučního splácení po cca 1.000,-Kč/měsíc je ten dluh 190.000,- Kč, tak mi je na .
Ano, dluhy se mají platit. Když se neplatí, má následovat nějaký postih. |Ale určitě nemůže být ten postih likvidační. To už lapkové ve středověku se chovali lépe. Nechávali svým obětem aspoň tolik, aby měli na živobytí...
Trochu s vámi nesouhlasím. Zejména v tom, že přijít o dům je likvidační. Není. Plovina lidí žádný dům nemá a žije v pronajatém bytě a vůbec si nepřipadá jako v likvidaci.
doplněno 08.04.14 20:35:@sebod: Ve zbytku s vámi v podstatě souhlasím.
rumíčku. To není jenom o tom, že přijdeš o dům. To je o tom, co jsem psala. Že přijdeš o dům kvůli dluhu, který byl v původní výši třeba 50.000,-Kč. To je o tom, že kolik let se bojíš každého zazvonění telefonu. Vezmou Ti exekučně peníze z výplaty a zbytek, který Ti pošlou na účet, Ti zabaví také. To je o tom, že exekutor strhává peníze třeba rok poté, co je dluh uhrazen. Je toho moc a moc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.