Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání - prodej nemovitostí

Od: gento odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

začínáme s přítelkyní přemýšlet, že bychom se začali živit prodejem nemovistostí.

Nevíte náhodou co je k tomu potřeba? Je potřeba mít určité vzdělání či kurz, případně složit nějakou částku?

Nebo co dalšího je třeba?

Děkuji, pěkný den přeji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den, dívala jsem se do živnostenského zá/... (znění pro letošní rok).

58. Realitní činnost, správa a údržba nemovitostí ---- uvedeno pod volnou živností. Podmínky jsou věk 18 let (od 16let s povolením soudu) a bezúhonnost (výpis z trestního rejstříku, nesmíte mít trestní čin spáchaný v oboru podnikání)

doplněno 06.04.14 09:37:

souhlas s "hamon"*palec*

hamon*
hodnocení

4x

Ne.

Mimochodem, proc chces podnikat v necem, cemu nerozumis? A jestlize se musis ptat na TOHLE, jak myslis, ze ti pujdou pravni veci? Radim ti nejlip jak umim, vykasli se na to.

doplněno 06.04.14 09:35:

Jde o zivnost volnou, muze ji provozovat kazdy trouba bez vzdelani i bez penez. Ty take.

doplněno 06.04.14 10:11:

Nemohu se mirnit, jsem jako beranek.

výtka
Upozornění od sys strejc 06. 04. 2014 09:42:43
Mírněte se!

buss
hodnocení

1x

Když o tom nic nevíte, tak máte odvahu spadnout do pr...u. Nevíte, nenajdete si ani co je v živ. zákonu pro tuto činnost nutné... Nedělejte to, dělejte to, čemu rozumíte a umíte.

instalater*
hodnocení

1x

K provozování této činnosti není na škodu si udělat nějaký kurz. Nejlépe na právníka.

sebod*

instalater. Souhlas. A néjlepe v Plzni *smich*

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Krome toho, co uz padlo vyse...
Je to vazne dobry obor? Realitek je jak psu, spousta lidi je nechce. Domy se az tak nestavi a poptavka taky klesa.

moula*
hodnocení

0x

Doporučuji vám nechat se zaměstnat v realitní kanceláři a až se to naučíte, tak se udělat pro sebe !

sebod*

moula. Dobrá odpověď.*palec*

sebod*

gento. Karty už jsou dost rozdány. Jestliže chceš podnikat v tomto oboru, musíš mít strašně moc známých, kteří jsou schopni informovat Tě o tom, co a kde se bude prodávat. Nesmíš vidět to, že za prodej jednoho domu shrábneš provizi třeba 50.000,- Kč a nesmíš očekávat, že takový dům prodáš minimálně jeden za měsíc. Ano, mám v tomto oboru dost známých, kteří mají měsíčně proviza ve statisícových částkách *ua* a pak plno dalších, kteří jsou těžce v mínusu *plac*. Jestli o tom vůbec nic nevíš, nech se opravdu nejdříve zaměstnat a přitom studuj, studuj, studuj. Možná budeš jedním z těch vyvolených. Ale počítej s tím, že výsledky se dostaví po letech.

gento
hodnocení

Nejspíše máte pravdu, nechat se nejdříve zaměstnat a pak poznám, zda to pro mě vůbec je tato práce. Co jsem se díval tak chtějí ŽL, najdou se i takové realitky, které mě zaměstnají nebo ne?

Děkuji

zvidavajanca*

Možná ano. Možná pokud budete tak dobrý, že o vás realitka bude mít zájem i bez ŽL a vezme vás na HPP (když budete ŽL odmítat a ptát se na HPP, ale to byste musel být jo třída, protože venku čeká lidí).

gento
hodnocení

Nejspíš na ty právní formy mít nebudu, děkuji za upřímné jednání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]