Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví po dceří,která žila s žen. partnerem

Od: grizli* odpovědí: 4 změna:

Z rozvedeného manželství jsem měl dceru, která mi byla svěřena do opatrovnictví. V 15 letech jsem jí zakoupil RD, kde jsem vystupoval jako její opatrovník. V 25 letech po autohavárii zemřela. V té době žila s ženatým přítelem, v RD, který jsem jí zakoupil. Je mimo její matky také ůčastníkem dědického řízení, i když byl v té době stále ženatý? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že těžko prokáže souvislost jeho známosti s majetkoprávním jednáním.

JABRAKA

hodnocení

0x

Mimino její matky je její sestra. Ta dědí jen když nežijí rodiče ani děti.

Její přítel bude podle § 1636 NOZ dědit tehdy, když: Nedědí-li zůstavitelovi potomci, dědí ve druhé třídě manžel, zůstavitelovi rodiče a dále ti, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti a kteří z tohoto důvodu pečovali o společnou domácnost nebo byli odkázáni výživou na zůstavitele.

doplněno 05.04.14 19:23:

jibi: Hm, zřejmě neumím - mimo jsem četl mimino:)

jibi

Rumiček, vy neumíte číst? Jaké mimino?

hodnocení

0x

Pokuď neměla děti,dědí rodiče.Pokuď máte důkaz,že dům jste zakoupil sám ze svých prostředků,měl by jste ho dostat celý vy.Ženatý přítel by mohl dostat max.nějaké věci ze zařízení domu,pokuď prokáže,že je koupil sám a za své peníze.Běžte za právníkem,co se tím zabývá,ten vám poradí nejlépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]