Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na podporu v nezaměstnanosti?

Od: kryzacka* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

od loňského srpna jsem zaměstaná u jedné firmy, kam jsem nastupovala vzhledem ke změně bydliště. Nyní se ale stěhujeme znovu a jsem nucena ukončit pracovní poměr k poslednímu červnu. Zajímalo by mě zda mám nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud se mi nepodaří najít ihned zaměstnání v novém bydlišti.

Díky za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud jste v posledních 2 letech byla 12 měsíců pojištěna (sociální, důchodové poj.) Tak ano, nárok na podporu máte.

jancak
hodnocení

0x

Na nárok podpory v nezam. musíte splnit alespoň 12 měsíců důchod. pojištěných v posledních dvou letech před evidencí na úp. Do 50 let věku pobíráte podporu 5 měsíců

iz*
hodnocení

0x

Nezapomeňte v písemné výpovědi uvést vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti. Pokud byste jej neuvedla, krátila by se Vám podpora po celou podpůrčí dobu na 45 % čistého průměrného výdělku.

------- Viz: vážné důvody (zákon o zaměstnanosti, § 5, písm. c)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]