Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi podrobně vysvětlit jak je to s neschopností?
Marodím od 4.4.2014 a vypadá to na nejméně 4 týdny.
Jestli jsem dobře pochopila:
od 4.4. do 6.4 zdarma
od 7.4. do? a tady nevím do jakého dne mi platí zaměstnavatel a zda je to pouze za směny / denní a noční /
od? zde nevím datum vyplácení ČSSZ a to jsou všechny dny včetně SO a NE?
Omlouvám se a děkuji za odpověď.
Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci, přičemž první tři směny (prvních 24 pracovních hodin - týká se zaměstnanců v režimu s nerovnoměrně rozloženou pracovní dobou) jsou zdarma.
Od 15. dne nemoci vyplácí OSSZ nemocenské za kalendářní dny (včetně sobot a nedělí).
Náhrada mzdy se vypočte z průměrného výdělku za předchozí kalendářní čtvrtletí, nemocenské se počítá z příjmů dosažených v uplynulých 12 měsících.
Náhrada mzdy je o něco vyšší než nemocenské.
----- Jestli máte na 5. a 6. dubna naplánovány pracovní směny, budou neplacenými dny 4. 5. a 6. duben (v případě dvanáctihodinových směn by šlo o max. 24 hodin).
Pokud ale máte rovnoměrně rozloženou pracovní dobu od pondělka do pátku (nemáte na sobotu a neděli naplánovány pracovní směny), budou první tři nehrazené směny 4., 7. a 8. dubna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.