Nejste přihlášen/a.
zdravim,
mam anginu a velke bolesti krku pri prehltani. kolega mi doporucil cumlat paralen v ustach ako cukrik. ze sa to pekne usadi na tom krku a pomoze to. co si o tom myslite? pouzivam este bioparox v spreji... a jem vela cesnaku, AB by som sa radsej vyhol... co este doporucite?
dik
Dobrý den, na angínu Vám pomůžou jenom antibiotika, protože potřebujete zničit bakterie, co máte v těle. Dojděte si k doktorovi okamžitě nebo Vám bude ještě hůř. Můžete si od bolesti pomáhat stříkáním třeba Orofaru a rlznými tabletami. Váš kolega má určitě pravdu, jen bych doporučil místo toho něco jiného - rozmíchejte si ve sklenici vody Acylpyrin a kloktejte ho. Třikrát denně a pomáhá to. Ale jak říkám, na angínu Vám pomůžou jedině antibiotika...
Hlavně si uměle nesnižovat teplotu pralenem. Tím se snaha organizmu o odstranění bakterií nejvíc podkope - tělo zvyšuje teplotu, protože se snaží nemoc "uvařit". Já v případě nemoci okamžitě vysadím vše co je "kyselé" - hlavně cukry a živím se spíš zásaditě. Nemoc potom rychle odejde. Všem bakteriím a virům se nejlépe daří v kyselém prostředí a mnoho těchto nemocí způsobuje právě překyselení - bakterie a viry se začnou rychleji množit a organizmus už to často bežnými metodami nezvládne.
Dokonce se tímto způsobem - horečkou - dříve léčila i rakovina s velmi dobrými výsledky a bez trvalých následků jako po chemoterapii nebo ozařování, ale protože se málokomu chce prožít rok v horečkách, používá se dnes tato metoda hodně zřídka a u nás snad vůbec ne.
Úplně správná odpověď. Přece naši rodičové a pra pra, všichni nejdříve ze všeho zalezli do peřin a vypotili se. Zvýšili si teplotu a nastartovali imunitní systém a také vira a bakterie uvařili. Žádná teplota pod 38 se nemá srážet. Horký čaj nebo horkou polévku, nachystat si k posteli čisté pyžamo a zalézt do peřin, s ručníkem pod a na hlavě.
Někdo se zmiňoval o celaskonu. Žádný vitamín ani vira ani bacila nezničil. Jen pomohl imunitě k činnosti a ta si viry a bakterie zlikviduje sama.
Cucáni paralenu moc nedoporučuji, protože to nemá cenu, musí se polykat, aby se učíná látka správně dostala na své místo. Bioparox vám schaluji, hlavně pravidelně podle návodu a nepolevovat s tím Bioparoxem i po ustoupení obtíží, je to totiž antibiotikum. A česnek je taky OK. Na bolest v krku doporučuji nějaké kloktadla, v nouzi se dá použít i voda se solí. Zabalit krk, aby byl v teple. Hodně tukutin a vitamínů, z ovoce samozřejmě. A klid na lůžku. To je vše.
Já v životě zkoušel už kde co od léků přes všechny babské rady a v celku je to jako to známé úsloví o rýmě. Léčná trvá týden, neléčená 7 dní. Takže vám nezbývá než ležet a potit se. K tomu dostatek tekuti, nejlépe dieta a vitamin C.
Jen jao perličku: zkoušel jsem i tu horkou slivovici s medem 50:50 tak aby nepopálila a nebyla vlažná. Kopl jsem to do sebe (asi půl deci) a myslel že umřu. Takové bolesti v trubkách a následně v žaludku nikomu nepřeju.
Na bolení v krku mi zabírají volně prodejné cucací tablety Neo Angin a mají i docela dobrou chuť.Doporučuje se po vycucání aspoň půl hodiny i více nic nejíst ani nepít,aby byl účinek v krku co nejdelší.
takze to cucanie je blbost? urcite? no k tym antibiotikam, mam k tomu respekt, trocha sa toho bojim, v rodine a v okoli uz vela ludi chytilo po AB crevne problemy(ulceriozny kolitida, crohnova nemoc...) radsej sa tomu vyhnem ak sa da...
bioparox pomaha, ale uz som ho mal dnes 4 krat a to je denna davka... asi si dam este jox...
nvm ci mam ist tomu doktorovi alebo nie, AB naozaj nechcem.. ![]()
Jo, cucání paralenu je blbost. Cucej raději Panthenol, Orofar, Tantum Verde, kloktej slivovici, Listerine, slanou vodu.
Po atb jsou střevní problémy úplně normální, a pokud se pak někomu rozjela Crohnova nemoc, tak je to spíš velká náhoda a souhra nešťastných okolností, než zákonitost, která tě při atb čeká.
doplněno 04.04.14 15:59:Vidíš, a já znám desítky a nikdo neměl žádný problém.
.
nehovorim ze to je zakonitost... to ani zdaleka, mam to ale overene u 3 ludi z viac menej blizkeho okolia. tvrdo olutovali ze si dali AB na taku banalitu ako chripka alebo angina. ver ze keby mohli nikdy by si ziadne nedali... a tiez mi to pride lepsie sa tomu vyhnut... moj doktor ma dnes len do 12tej takze skusim to bez nich.. idem kloktat tou slivovicou, hadam pomoze ![]()
Na bolest v krku je nejlepší a nejsilnější Strepfen. To mi poradila doktorka na ORL. A má pravdu. Bioparox mi nepomohl, jen na začátku, ale po asi 5 dnech se to rozjelo a to pořádně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.