Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmrtí manžela

Od: michaelahogqvis odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně postupo po úmrtí manžela. Problém je, že manžel byl z Finska. Před týdnem dostal v ČR trvalí pobyt. Měl tu zaměstnání, sociální a zdravotní pojištění, účet v nance. V tuhle chvíli nevím kam jak se obrátit. Dále by mne zajimalo, jak je to dále ohledně zajištění rodiny. Jsem na rodičovské dovolené se 14ti měsíčním chlapečkem a v 7.mém měsíci druhého těhotenství. Vůbec nevím, co mám dělat.
Děkuji, Michaela Högqvist

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Čerpáte-li skutečně rodičovskou dovolenou (volno na péči o dítě od zaměstnavatele), pak za trvání stejného zaměstnání budete mít nárok na PPM ve stejné výši jako u prvního dítěte. Pokud pouze pobíráte-li rodičovský příspěvek, budete mít od porodu nárok na rodičovský příspěvek ve variantě do 4 let věku mladšího dítěte bez možnosti změny.

Jinak stejně jako Majo doporučuji obrátit se na příslušné úřady. Ohledně státní sociální podpory na kontaktní místo úřadu práce a ohledně případných pozůstalostních důchodů na OSSZ v místě trvalého pobytu.

---- Z odpovědi Betarybilla si nic nedělejte, nemá pravdu.

michaelahogqvis
Moc děkuji za odpovědi. Je to v tuhle chvíli těžké, protože jsem sama hospitalizovaná na oddělení rizikového těhotenství v nemocnici. Slíbili, že mne ale pro začátek spojí se sociální pracovnicí. Já mám trvalé bydliště v Aši, bydlím ale v Praze, takže to bude celkově velmi náročné.
S pozdravem,
Michaela Högqvist
iz*

A jak to přesně je (ať se případně můžeme posunout dál)? Jste stále zaměstnána v zaměstnání, z něhož jste odcházela na první MD?

hodnocení

0x

upřímnou soustrast, radím zajít na nejbližší sociálku na městském úřadě tam jsou placení lidé od toho aby Vám pomohli, jak radou tak nějakou finanční podporou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]