Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště, hlásit FÚ?

Od: irma* odpovědí: 7 změna:

Musí se dnes změna trvalého bydliště ještě hlásit na Žú, FÚ, řidičák atd. nebo si to dnes již úřady

přepošlou sami,? Např. na katastru to šlo bez nahlášení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

levlef*
hodnocení

0x

Na ridicak mate 8 dni na nahlaseni zmen a zadost o vystaveni noveho.

U ostatnich uradu to bude predpokladam podobne. Nepocitejte s tim, ze si urady neco samy doposlou, nedejboze zmeni a dohledaji.

buss
hodnocení

0x

Zavolejte si na matriku, živnosťák to na žádost pošle Fú, ZP, SP. Všude jsou lhůty. OP, řidičák a j. musíte osobně, dostanete přece nový! Vzpomínejte, kde všude je vaše adresa, aby nešla pošta do prázdna.

irma*
hodnocení

Občanku už mám novou pár měsíců a na řidičáku zrovna adresa není... jak je to s tím řidičákem? Co se mnou

udělaj , když tam půjdu pozdě? Ale fakt jen kdo to víte přesně, nepotřebuju žádný dohady.

To se zeptejte přímo na úřadě, kam teď nově spadáte. Každý to má totiž jinak. Někde tolerují i 30 dní.. Pokutu dostat můžete a nebo také ne.. záleží jen na nich.

Nový ŘP nepotřebujete jen v případě, že se stěhujete v rámci města. Jinak ano. A pokud máte auto, tak nezapomeňte také na registr vozidel!

buss

Přesně je to vždy v normách, tam bych hledal, Adresa je v registru.řidičů, aut. Také tam bývají sankce.

sargo*

"Víte, že jste nám měla přijít nahlásit změnu adresy?" pravila paní za okýnkem vlídně (stěhovali jsme se před několika roky) a nic neřešila, ačkoli jsem měla řidičák již pár měsíců propadlý. Po pravdě zrovna na ten, kde adresa není, jsem ani nevzdechla, a při žádné kontrole si policajti nestěžovali, že bych měla něco špatně :-D Padnout na nějakou nevyspalou dorotu lze vždy, ale silně pochybuji, že by s vámi něco dělali, když normálně přijdete a požádáte si. :)

levlef*

nejspis vas zlyncuji, napari vam mega pokuty a pozenou vas domu bicem ...

ne, na ridicaku adresa neni, to mate pravdu. ale kdyz vas zastavi svetsky, tak si podle cisla ridicaku tu adresu najdou, vite? Pokuty vam pak chodi na spatnou adresu a za par let se nestihate divit, kolik dluzite...

ze zakona je 8 dni. Ja tam sla po 5 letech a neudelali mi nic, jen se pani blbe tvarila a chrlila na me poucky ze zakona. Kazdopadne, pokud by vas zastavila POlicie a udaje na ridicaku byly neplatne (resp udaje z ridicaku v jejich evidenci) tak kdyz narazite na blbouna, tak je to neplatny doklad, muze i falsovani, klamani uredni osoby, rizeni bez opravneni apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]