Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dá se někde na internetove stránce zjistit, jaké jsem měla předky? Jde to vůbec na internetu najít?
Ano, digitalizované matriky, např. actapublica.eu/... dále stránky rodokmenu myheritage.cz/...
začněte od sebe (rodný list) tam máte otec matka, a prarodiče, pak se ptejte prarodičů, jejich sourozenců a jděte dál a dál já jsem zatím cca 1860
Úplně nejdříve zadejte do Google jméno nejstaršího předka, kterého znáte a jeho rodiště. Nebo jméno svého otce a rodiště. Když jsem si sedla, snad potřetí, k pc a vůbec jsem nic neuměla, zadala jsem jméno mého taťky a jeho rodiště, doklikala jsem se do farního archivu malé vesničky, kde bylo zapsáno, že první zmínka o tomto jménu, s křestním jménem Jiří, byla zaznamenána v r. 1678. A opravdu, statek v té vesničce, náš stařeček propil a prohrál v kartách. Asi je to jako "slepé kuře k zrní přišlo".
Zkuste vyhledat své předky na geneaologickém online serveru MyHeritage.
doplněno 04.04.14 12:37:Pardon, už to sem dal rádce "rodokmen". Ale doporučuji, mně se tam podařily nečekané objevy !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.