Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde hledat předky?

Od: ads odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dá se někde na internetove stránce zjistit, jaké jsem měla předky? Jde to vůbec na internetu najít?:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rodokmen
hodnocení

0x

Ano, digitalizované matriky, např. actapublica.eu/... dále stránky rodokmenu myheritage.cz/...

začněte od sebe (rodný list) tam máte otec matka, a prarodiče, pak se ptejte prarodičů, jejich sourozenců a jděte dál a dál :) já jsem zatím cca 1860

hodnocení

0x

Úplně nejdříve zadejte do Google jméno nejstaršího předka, kterého znáte a jeho rodiště. Nebo jméno svého otce a rodiště. ;) Když jsem si sedla, snad potřetí, k pc a vůbec jsem nic neuměla, zadala jsem jméno mého taťky a jeho rodiště, doklikala jsem se do farního archivu malé vesničky, kde bylo zapsáno, že první zmínka o tomto jménu, s křestním jménem Jiří, byla zaznamenána v r. 1678. A opravdu, statek v té vesničce, náš stařeček propil a prohrál v kartách. Asi je to jako "slepé kuře k zrní přišlo".

buss
hodnocení

0x

Zjistěte si podle kraje, zda je už matrika zdigitalizovaná. Jinak přece někdo ty předky by tam musel dát, nejspíše rodina, i tací hledají, zveřejňují rodokmeny.

hodnocení

0x

Zkuste vyhledat své předky na geneaologickém online serveru MyHeritage.

doplněno 04.04.14 12:37:

Pardon, už to sem dal rádce "rodokmen". Ale doporučuji, mně se tam podařily nečekané objevy !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]