Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usla mzda pri ukonceni pracovni smlouvy

Od: bullit odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

V praci jsem mel ukonceny pracovni pomer k 31.12.2013 stim ze sem mel uz podepsanou smlouvu v zahranici k 7.1.2014, 26.12 se mi vsak stal pracovni uraz a byl sem na nemocenska do 21.1.2014 coz znamena ze sem v zahranici prisel kvuli urazu o praci kde sem mel mit 1700 euro cisteho vydelku, a nemohl sem najit 2 mesice praci. Jak mi to bude vsechno proplacena a mam popripade narok na nejake odskodneni, kdyz sem prisel o tak lukrativni praci, kde uz sem mel podepsanou smlouvu?

Dekuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To Vám nikdo neproplatí. Původní zaměstnavatel přece nezodpovídá za to, co si nasmlouváte po skončení pracovního poměru. V případě pracovního úrazu by Vám byla odškodněna ušlá mzda u původního zaměstnavatele, ale Vám žádná mzda neušla, protože pracovní poměr skončil.

Řekla bych, že máte prostě smůlu.

bullit
hodnocení

Ale tu nemocenskou do 21/1/2014 mi museji proplatit, zaslechl sem ze v plne vysi meho platu, takze 100 procent. Ale kdyz sem kvuli pracovni;u urazu prisel o praci, tudiz i o mzdu...

iz*

Už jsem se na Váš dotaz dívala včera a nechtělo se mi Vás hned první odpovědí zklamat. Nárok na náhradu ušlé mzdy za nemoc pro pracovní úraz máte opravdu jen do skončení pracovního poměru. Za to, že jste nemohl nastoupit do nového zaměstnání, zaměstnavatel neodpovídá.

Ohledně náhrady ze strany zaměstnavatele ještě záleží na tom, kdo komu dal výpověď.

Pokud dal zaměstnavatel výpovd Vám, máte nárok na náhradu za celou dobu nemoci (posledním dnem výpovědní doby se kvůli nemoci zastavil běh výpovědní doby).

Jestli jste však dal výpověď Vy, skončilo zaměstnání uplynutím výpovědní doby bez ohledu na nemoc.

------- Něco jiného by bylo, kdybyste kvůli následkům pracovního úrazu (ze zdravotních důvodů zapříčiněných pracovním úrazem) musel přijmout méně placenou práci. Pak byste měl nárok na dorovnání rozdílu mezi novým a původním výdělkem.

doplněno 04.04.14 17:36:

Mohl byste prosím upřesnit, kde jste zmíněnou informaci zaslechnul, případně přidat odkaz?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]