Nejste přihlášen/a.
Platím v obchodech kartou. Vedle účtenky/paragonu mi dávají Doklad o platbě kartou nebo jak se tomu říká. Prej se má uschovat? K čemu? Schováváte si je?
Poddotaz: Vyplatí se kreditní karta? ČS má nějakou "Odměna"a prej vrací procento z nákupu. Ale k tomu nějaký poplatky a jistě pastí, že?
Tyto karty mívají několik fíglů. Například vedení zdarma bývá první rok,pak už ne,pro vedení zdarma je potřeba provést požadovanou měsíční útratu,a další. Vždy je potřeba se důkladně o všem informovat a hlavně hned nepodepsat. Jinak bych zvolil spíše obyčejnou platební kartu vydanou k účtu,než kreditní. A lístky taky vyhazuju, nikdy jsem žádný problém neměl.
Lístky zahazuji. A používání kreditní karty doporučuji. Jednu mám. Při útratě větší jak 3 tis. Kč za měsíc je vedení zdarma (to musí utratit snad každý). Z každé platby mi posílají 1% na moje penzijní spoření. U elektroniky (TV, foto, bílá technika a jiné) se při nákupu kreditní kartou prodlužuje záruka o 1 rok. Má to i další výhody, ale ty si už nepamatuji. Takže, nic mne to nestojí a čerpám z toho výhody. Jak už bylo napsáno, je nutné si pohlídat vyrovnání "dluhu" v bezúročném období.
Pěkný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.