Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklad o platbě kartou

Od: samkovaosobne odpovědí: 5 změna:

Platím v obchodech kartou. Vedle účtenky/paragonu mi dávají Doklad o platbě kartou nebo jak se tomu říká. Prej se má uschovat? K čemu? Schováváte si je?

Poddotaz: Vyplatí se kreditní karta? ČS má nějakou "Odměna"a prej vrací procento z nákupu. Ale k tomu nějaký poplatky a jistě pastí, že?

csas.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Platím kartou od té doby, co se u nás objevily (25 roků?) a nikdy jsem nemusel nic řešit ani reklamovat. Takže papírky zahazuju.

Kreditní karta obecně se vyplatí tehdy, pokud je bez poplatků a pokud si dáváš pozor na dodržování bezúročného období.

hodnocení

2x

Tyto karty mívají několik fíglů. Například vedení zdarma bývá první rok,pak už ne,pro vedení zdarma je potřeba provést požadovanou měsíční útratu,a další. Vždy je potřeba se důkladně o všem informovat a hlavně hned nepodepsat. Jinak bych zvolil spíše obyčejnou platební kartu vydanou k účtu,než kreditní. A lístky taky vyhazuju, nikdy jsem žádný problém neměl.

palenka*
hodnocení

2x

Lístky zahazuji. A používání kreditní karty doporučuji. Jednu mám. Při útratě větší jak 3 tis. Kč za měsíc je vedení zdarma (to musí utratit snad každý). Z každé platby mi posílají 1% na moje penzijní spoření. U elektroniky (TV, foto, bílá technika a jiné) se při nákupu kreditní kartou prodlužuje záruka o 1 rok. Má to i další výhody, ale ty si už nepamatuji. Takže, nic mne to nestojí a čerpám z toho výhody. Jak už bylo napsáno, je nutné si pohlídat vyrovnání "dluhu" v bezúročném období.

Pěkný den

hodnocení

0x

doklady o platbě kartou si ponechávám do doby, než si je mohu odsouhlasit v měsíčním výpisu, za léta, co kartu používám, jsem nikdy ovšem žádnou reklamaci řešit nemusela ;)

joudic*
hodnocení

0x

veskere platby mate evidovany v ebankingu, listecek je tak maximalne pro okamzite overeni, ze se strhla z uctu castka, ktera je zaroven na uctence (neco jako si zkotrolovat, ze nam prodavacka vratila spravne :) pri platbe cash)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]