Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPČ a mateřská?

Od: magda1 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
měla bych pár dotazu ohledně mateřské dovolené a práce na DPČ.
Pracovala jsem 3 měsíce na DPČ u jedné firmy(odcházelo mi ZP a SP), poté jsem přešla do jiné a tam jsem podepsala taky DPČ, kdy firma mi platí ZP a SP. Dohoda je sjednaná do 31.12. 2014. Když bych otěhotněla, může mě zaměstnavatel vyhodit, pokud otěhotním? Je to mojí povinností to zaměstnavateli říct?
Děkuji moc. Magda

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

DPČ lze vypovědět s patnáctidenní výpovědní dobou. Práce na základě DPČ není chráněna tak jako práce s pracovní smlouvou. DPČ může zaměstnavatel vypovědět i v době nemoci, těhotenství, ...

Žádný zákon Vám neukláda, kdy máte zaměstnavatele o svém těhotenství informovat. Pokud pracujete v podmínkách, které nevadí těhotným ženám ani nenarozenému dítěti, stačí zaměstnavatele informovat těsně před tím, než začne být těhotenství znát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]