Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připomínka k územnímu plánu

Od: qwqe odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

před časem jsme s přítelkyní koupili nádherný pozemek. Vede k němu zpevněná cesta a všechny potřebné sítě. Před samotnou koupí jsem navštívil místní úřady, kde mi bylo sděleno, že pozemek je veden jako "zahrádkářská plocha". Zrovna se pracovalo na novém územním plánu a proto jsem si dal tu práci, všechny jsem dle návodu ochotné úřednice oběhl, od některých účastníků mám i písemný předběžný souhlas. Nebyl nikdo kdo by nesouhlasil. Nyní po nekonečném odkládání vzniku územního plánu je po cca 2 letech na světě, ALE... náš naše připomínka byla zamítnuta a to dle mého názoru kvůli zcela nesmyslnému důvodu. Náš pozemek sousedí již s několika RD (z toho jsem usuzoval, že se změnou nebude problém) Dále sousedí s pozemky lusů čr a s městskou veřejnou komunikací. Na druhé straně této veřejné komunikace jsou pozemky vedeny jako průmyslová zóna. A to je údajně ten důvod, proč z našeho pozemku nebude pozemek stavební. Podotýkám, že sousední RD se nachází k průmyslové z=oně mnohem blíž než náš pozemek.

Jsem z toho psychicky zcela zdrcen. Všichni říkali, že to nebude žádný problém. Půjčili jsme si spoustu peněz, 2 roky jen čekáme a posloucháme jak se na tom intenzivně pracuje a teď toto. Dle slov úřednice nelze podat žádné odvolání a mám počkat na další nový územní plán - třeba se to prý příště povede.

Je nějaká možnost jak si stěžovat? Podat stížnost, námitku, odvolání? Já to opravdu nechápu. Je mi z toho na zvracení. Naši úředníci mě štvou dlouhodobě, ale toto je pro mě nepřekousnutelné. To si myslí, že jako budu čekat dalších 5 let na nejistý výsledek? My potřebujeme bydlet hned, chceme založit rodinu což asi nepůjde, protože nemáme kde bydlet a na nový pozemek už jaksi nejsou peníze.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jste podali připomínku, tak se odvolat nelze. Můžete jen požádat krajský úřad, aby zamítnutí přezkoumal. Na přezkum není právní nárok.

Pokud jste podali námitku, tak vám zamítnutí museli vysvětlit a vy se proti argumentům můžete odvolat ke krajskému úřadu.

O změnu územního plánu můžete požádat kdykoliv, ovšem jako důvod nejspíš neobstojí jen to, že si to přejete.

qwqe
hodnocení

Podal jsem připomínku (tak mi to totiž bylo řečeno na úřadě).

Myslíte, že má smysl žádat krajský úřad o přezkoumání zamítnutí?

Jinak tady nejde o to, že něco chci. Jde o to, že dle všech zúčastněných nebyl před koupí pozemku důvod k zamítnutí změny. Když se podívám na územní plán, tak tomu opravdu nic nebrání. Jde o to, že to najednou nejde. Mám podezření, zda se v tom nemůže angažovat jeden místní občan, který udělá vše pro to, abych nemohl stavět a navíc má na úřadě určité dobré kontakty.

rady*
hodnocení

0x

Jen aby si nyní neodkoupil od Vás ten pozemek nějaký chytrolín z úřadu a pak bude povolení na RD hned. Neprodávejte takto výhodný pozemek. Peníze to nejí a hodit se může vždycky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]