Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování bez OP jen s cestovním pasem?

Od: vendola odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

vyřizuji si občanský průkaz, mám jen pouze papírek potvrzení o občanském průkazu. Mám však platný cestovní pas nebo řidičský průkaz. Chtěla bych letět na pár dní do Norska. Myslíte, že bych měla problém bez občanského průkazu?

Nebo kde bych se mohla na toto poptat?

Děkuji, pěkný den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

S pasem do Norska bez problému, OP nepotřebujete. Naopak, kdo nemá pas může i na OP.

hodnocení

2x

s jistotou vám odpoví na norském velvyslan/...

ohledně cestovních dokladů pro turisty , informace je z července 2013, raději tam zavolejte a zeptejte zda to pořád platí

Čeští občané mohou vstupovat a pobývat na území Norského království bez zvláštních omezení, nutné je mít u sebe platný cestovní pas nebo občanský průkaz

buss
hodnocení

0x

Cestovní pas je přece na cestování, OP je pak uložen doma. Na to se není třeba ptát.

vendola
hodnocení

Dobrý den,

děkuji, jak psal @jancaak tak jsem volal na norské velvyslanectví, a není zapotřebí OP, pouze platný cestovní pas.

Děkuji mockrát za rady,

pěkný den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]