Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám optimální variantu pro pravidelné jízdy hromadnou dopravu v okolí Prahy. Asi to je průkazka PID a nákup kupónů (měsíčních). Jak to ale je, když chci jezdit třeba z Českého Brodu do Roztoky u Prahy, kdy projíždím pásmy 3-2-1-0-B-0-1 (až do Prahy a pak zase z Prahy ven)? A jak se to pozná na časovém papírovém kupónu, který budu mít jenom na pásma z Českého Brodu do Prahy, abych ho nepoužil (nezneužil) i na pokračování z Prahy do Roztok?
Nazdar.
Ono ti nic jiného nezbyde než si koupit lítačku (PID+MHD) za 1250.-
Jezdím denně a je to nejlevnější varianta.Nějaké kombinace co nabízejí dráhy se stejně nevyplatí a stejně musíš se nějak dostat přes prahu a to jinak než si koupit lístek za 32Kč.nejde.(nebo jed na černo).
Ale idealní to budeš mít když pujdeš na info dp.A když máš kupon na 1 pásmo tak se v tom pásmu můžeš pohybovat cestovat jak chceš a nikdo tě nemůže vyhodit.je jedno jestli je to praha východ nebo západ.
Dobrý den,
Vy si prostě koupíte kupony - pořídíte open card a nahrajete elektronické - Praha + kupon na tři vnější pásma na 30 nebo 90 dnů a těmi pásmy můžete jezdit tam a zpátky jak chcete a kolikrát chcete. Tady najdete schéma PID pásem dpp.cz/... - jsou kruhová. Když do Prahy zapíchnete hrot kružítka a tužku na konec 3 pásma, můžete se s kuponem pro 3 vnější pásma + Prahu pohybovat v celém tom prostoru od severu na jih, západu na východ a obráceně..
Nikdo to nepočítá, nehlídá a je to legální.
doplněno 02.04.14 13:33:Počítáte to špatně! Měsíčně Vás to vyjde na 1250 Kč. Musíte si koupit kupon pro Prahu, který stojí 550 Kč + kupon na 3 vnější pásma za 700 Kč = 1250 Kč
doplněno 02.04.14 13:36:Ono si totiž NELZE koupit JEN samostatný kupon na VNĚJŠÍ pásma. Ten je platný jen s kuponem pro Prahu!
doplněno 02.04.14 13:55:To poslední co jsem napsala, platí ve Vašem případě - nemůžete si koupit měsíční kupon na 4 pásma, protože celkem 4 projíždíte, ale potřebujete 1+2+3 vnější + 0 ten kupon pro Prahu..
Máte pravdu, lze si koupit kupon jen na vnější pásma - napsala jsem to špatně. Nemůže to tak udělat tazatel, když chce projíždět i pásmem 0..Proto jsem odpověď doplňovala posledním příspěvkem.
Když se podívám na mapu
a na železniční zastávky, kterými bych projížděl, tak ty nejsou značeny P, ale jenom B nebo 0. Jsou tam i zastávky P, jako třeba Hlavní nádraží, ale těmi bych ani neprojížděl. Moje vlaky jedou 3,2,1, Praha Libeň (0), Holešovice, (0), Bubeneč (B), ...Roztoky (1), tedy 5 pásem. Do Kladna asi musím projet i stanicí (P), tak tam potřebuju 7 pásem. Nebo mám v úvaze chybu?
Kladno neřešte, to byl jen extrémní příklad s městy ve stejném pásmu, a musel byste se vyhnout kterémukoli jinému, aby Vám stačil jednopásmový kupon (znamenalo by to asi hodně přestupů). Jinak pokud vlaky, kterými jezdíte, pásmem P neprojíždí, pak pásmo P nemusíte platit.
Tak plodnou diskusí a následným začtením se do
jsem dospěl k pevnému? přesvědčení, že potřebuju předplatné pro 4 pásma za 920,-Kč měsíčně.
Zdůvodnění: Projíždím stanicemi v pásmu 3,2,1,0,B, ale pro předplatní jízdenky se pásma 0+B vedou jako jedno pásmo 0. Mohu si samozřejmě zaplatit více pásem, pokud chci přepravci udělat radost.
Nezlobte se, ale nepochopil jste to. I Jerrysek Vám psala, že pokud si koupíte PŘEDPLATNÉ kupony, musíte si zaplatit jmenovitě pásma, kterými projíždíte. Vnější kupon si koupítne 1+2+3 + kupon pro Prahu! Nemůžete si koupit jen kupon na 4 vnější pásma (1+2+3+4) protože byste neměl zaplacené pásmo 0+B!
Měsíčně Vás to vyjde na 1250 Kč. Musíte si koupit kupon pro Prahu, který stojí 550 Kč + kupon na 3 vnější pásma za 700 Kč = 1250 Kč
A nečtěte jen mezi řádky to, co byste chtěl slyšet To shrnutí, které jste psal předtím o těch pásmech platí jen pro jednotlivé jízdenky na každý den.
Tak jsem nevydržela a volala do ROPIDu.. MÁTE PRAVDU VY! Moc se omlouvám a naopak děkuji za novou informaci. Jen mi pán z ROPIDu řekl, že to takto - pásmo 0+1+2+3 jde prý koupit na pokladnách ČD. Když bych si takto kupon chtěla koupit třeba v metru, tak tam to PRÝ umí jen s tou Prahou...
Takže 920,- na pokladnách ČD
Na
vidím tarif Region pro 4 pásma s povolenou kombinací 0(vč.B),1,2,3 za 920,-Kč a v jiném pásmu bych se nepohyboval.
Děkuji za podnětnou diskuzi, ke které mě vedla dvoudenní porucha auta. Na nádraží jsem si první den u okýnka koupil jízdenku. Za těch roků, co jsem vlakem nejel, se jízdné dost změnilo. Druhý den jsem koukal na nádraží, že lístky se dají koupit i v nějakém automatu a ten mi dal na tu samou cestu lístek levnější, což mě překvapilo. Stále bych ale preferoval jízdu autem. Teprve varianta s předplatným mě třeba někdy přiměje přesednout na vlak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.