Nejste přihlášen/a.
skutecne slivovice pomaha proti bolesti v krku nebo to je jenom mytus? a pokud ano, je to alkohol ktery pomaha? kolika procentni alkohol je treba vypit aby to ucikovalo? diky
Já asi budu vypadat, že se chci hádat. Všimli jste si, že se tazatelka ptá, jak silný alkohol má vypít, aby to účinkovalo. A co když je tazatelce 13, 14, 15 roků? A díky vaší radě se zpráská jako Dán? Přece také chápu, že slivovici nemohu srovnávat se sirupem. Ale ví to ona?
nepit!
Slivovicí vykloktejte a vyplivnete! Ma desinfekcni ucinek, tedy sezere bacily, ale na rozjetou anginu to nepomaha kolikaprocentni je uplne jedno.
Už jsem od kolegy slyšel, že mu dokonce doktorka říkala, ať si vykloktá ústní vodou (ta co vybuchuje v reklamě ) a neznatelné množství polkne, že to opravdu zabíjí i bacily (samozřejmě to není všemocné)
ta sliovice s čajem se dává spíš při prochlazení venku, aby se člověk rychle zahřál a nebyl nemocný, tedy spíš prevence než léčba nemoci
Evženie, špatně jste radu pochopila Myšleno nebylo vypití, jako třeba sirup, ale jen vykloktání, dezinfekce krku. Stejnou službu udělá Alpa nebo kloktadlo z lékárny. Zvláště pak, když nejste dospělá.
Slivovicu si dávám každé ráno jeden kalíšek už jenom kvůli prevenci. Jak tady někdo radí že vykloktat a vyplivnout , tak to je barbar. Plivat slivovicu do umyvadla? Kde ste to viděl? Vždyť je to boží dar ! Pokud su řádně nachcípané , tak mi pomáhá 1,5 l svařenýho vína. A když už jsme u toho alkoholu , tak doktoři doporučují se jednou za rok nalít burčákem. Když jedu na dovolenou do zahraničí , tak beru slivovicu sebou a vždy před jídlem kalíšek. Ještě se mi nestalo , abych měl jako ostatní nějaké střevní problémy.
hezky, a pri strevnich problemech vas boli v krku?
barbar nejsem, ale pouzita slivovice na desinfekci bacilu v krku se proste plive.
Netuším, zda je nějak věděcky prokázané, ale mně to pomáhá. Na lžíci naberu med, zaliju slivovicí nebo meruňkovicí a kloktám - recept zo Slovenska Zahnala jsem takhle i chřipku.
Tak vyplivovat jsem zatím nezkoušela, bylo mi právě doporučeno polknout, že to prý pomáhá i zevnitř.
U nás je slivovice na všechny nemoci. Dcera ji sebou vozila v pleskačce s označením červený kříž na všechny školy v přírodě (kloktat chodila i učitelka), jako děcko ji nepila, kloktala a vyplivla, já když mě bolí, škrábe v krku vezmu špejli na ni gázu, namočím do slivovice a otřu mandle, je mi trochu na zvracení ale zabírá to.
spise kloktani solneho roztoku nebo Tantum verde, nepomuze-li je to angina = antibiotika
doplněno 03.04.14 12:51:akorat, ze ten listerin nema nic spolecneho s bolesti v krku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.