Nejste přihlášen/a.
Odešla jsem z VŠ a od příštího semestru jdu nejspíš na jinou, takže bych se měla registrovat na pracáku, ale když mě vyhodili z brigády (byla jsem nejnovější tak si celkem dovolovali, to mi říkali i někteří co dělali se mnou), tak mi dali jakejsi papír, že to pak můžu dat na pracák. Budu pak mít nárok na něco jako podporu? Protože mě práci neseženou, žádná není a známá se stejnou školou jako já už je tam asi rok, ale neměla nikdy žádnou brigádu tak to má asi jinak než já. A pak by mě zajímalo jak si mám sehnat práci, nebo brigádu. Už jsem obešla města v okolí a ty firmy tam a ptala jsem se jak debil-neberete ted nějaký brigádníky? aky jsem řekla, že mám ted volno a že můžu kdykoliv, pak jsem jim dala životopis a oni že se ozvou, a pak se mi nikdy nikdo neozval. Šla bych klidně i umývat záchody, nebo uklízet v kravíně, sice by to byl hnus ale lepší než nic. V některých firmách si už asi pálili ohen na 5 mích životopisech, nebo co s nima dělají. Taky píšu odpovědi na inzeráty na netu, al asi si mě už nastavili do spamu, nebo jnak si to nedokážu vysvětlit. Ted mám taky celekm problémy s penězma, už i nějaký dluhy(ale bylo to nezbytný když jsem se zadlužovala, ted je to asi 4tis Kč). Nevíte jak bych fakt našla práci nebo brigádu?
ne, podporu nedostanete (musela byste mít odpracováno 12 měsíců v posledních dvou letech před registrací na úp). Na úp se evidujete pouze z důvodu, aby vám stát platil zdrav. pojištění. Zdravko musíte mít hrazené vždy, takže pokud ztratíte status studenta, budete bez práce a bez registrace na úp, musela byste si platit zdravko sama jako OBZP (osoba bez zdanitelných příjmů) 1148kč/měsíc. Registrace na úp je dobrovolná a vám se vyplatí pouze kvůli zdrav. pojištění (nebudete muset platit vy jako samoplátce, ale stát)
Při registraci na úp si můžete vydělat max. 4250kč/měsíc, jinak vás vyřadí z evidence. Brigády - u DPP se zdravko neodvádí do odměny 10 000kč, u DPČ do odměny 2499kč měsíčně
doplněno 01.04.14 22:59:Na úp je důchod. pojištění započítáno pouze během pobírání podpory v nezaměstnanosti, podpory při rekvalifikaci. Pokud je někdo na úp a nepobírá žádnou z podpor, má placení sociálního pojištění omezeno dle věku - do 55 let lze započítat max. 1 rok + doby při pobírání podpor. Jedná se o tzv. "náhradní dobu důchodového pojištění"
upřesnění ..."má placení důchodového pojištění omezeno dle věku"...(Doba, po kterou pobíráte podpory + max. 1 rok bez podpor, se započítává jako účast na důchodovém pojištění, ale sociální pojištění vám hrazeno nebude)
To mě napadlo, že se tam registruju taky kvůli soc. a zdrav. pojištění, abych to nemusela platit, ale je to úřad práce, kde by mě snad měli sehnat práci, ne? A byl by i nějakej návod jak si sehnat aspon brigádu? nebo je ještě nějakej způsob na kterej jsem zapoměla?
Včera jsem byla na pracáku a paní mi řekla, že mi budou mejlem chodit nabídky práce a že se jim musím ozvat. zatím nic nepřišlo, jedna známá je už rok na pracáku taky nic nemůže sehnat, jenže o ni se starají rodiče a nikdo jí nepřikatuje aby si našla práci. Našim už ceelkem vadí že žádnou nemám a já nemůžu nic sehnat i když se snažím. Na to mi naši řeknou, že se snažím málo. Taky jsem tam zahlídla na jednom obchodě inzerát že tam berou brigádníky tak jsem tam hned dala životopis, jenže z toho asi taky nic nebude, protože jich tam prý mají hodně
práci si hledejte sama, na nabídky z pracáku nespolehéjte. Všechny pracovní nabídky z úp najdete na internetu zde
Co třeba výpomoc v marketech? brigáda na doplňování zboží, pokladní, obsluha na informacích
ˇUřad práce Vám sice má zprostředkovat zaměstnání, zároveň ale musím použít přísloví:Kde nic není, ani smrt nebere.
To znamená, když nic nemají, nemohou Vám práci nabízet. I já už poznala pracák zevnitř a mohu napsat, že mi nikdy žádnou práci nenašli. Musela jsem sama.
Brigáda se najde snáze, než stálá práce.Jenomže bývá občas nárazováí. týdny Vás div nezchvátí, pak najjednou je míň zakázek a nechají Vás doma, že se ozvou, až bude potřeba. U nás v okolí lze poměrně úspěšně sehnat momentálně 4 brigády:
1/ balení a expedice papírnického zboží
2/ noční doplňování zboží v supermarketu
3/ třídění staré vojenské výstroje /pozor na myší hnízda, plesnivé, mokré, páchnoucí věci/. Vyzkoušela jsem, zaplatili, ale práce to vážně nebyla příjemná. Je ovšem fakt, že složenky a žaludek nepočkají a v nouzi se nechá dělat téměř všechno. Aspoň si pak člověk váží toho, když konečně sežene dobrou práci.
4/ práce - kompletace kovových výrobkú na lince - shánějí 40 lidí, ale jen pod agenturu.
Jen je mi divné, jak Vás mohli "vyhodit" z brigády. Přijali Vás určitě na krátkou dobu, třeba na měsíc a tak si myslím, že pokud brigádník dělá, co má, určitě to s ním tu krátkou dobu vydrží a nevyhodí ho předčasně. Pokud tedy dělá. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.