Nejste přihlášen/a.
AHoj lidi, potřebovala bych poradit, zda-li se dá nějak bránit proti anonymnímu dopisu..?
Pokud jste s kolegou skutečně nic neměla, tak za ním jděte a narovinu řekněte, že to prostě není pravda a že se Vás akorát někdo snaží očernit. Já bych si se svou vyřídilkou stoupla na vysokou židli a pěkně nahlas to řekla všem kolegům s tím, že to není a nikdy nebyla pravda a že máme v kolektivu hnusného lháře.
Jak s tím kolega naloží, to už je na něm. Ale nemůžete se divit, že je naštvaný, je to sice jen hloupý anonym, ale pro něj je třeba v sázce vztah s přítelkyní.
doplněno 31.03.14 16:03:Není, pisatel je zjevně nemocný. Bohužel nedokážu poradit, co by bylo lepší, jestli to pořádně rozjet, nebo to nechat být.
doplněno 31.03.14 16:10:Nemyslela jsem doopravdy, jen jako Vypustit fámu. A Kapka má pravdu - asi to není moc dobrý kamarád, když mu stačí jeden anonym, aby Vás odsoudil.
já to úplně chápu... ale je ode me o 25 let starší. Jak se mám bránit.. On přece ví, že spolu nic nemáme... jeho pritelkyne mě nesnáší, nedivím se jí, ale jsem v tom nevinně... Nevím, jestli chtel nekdo rozeštvat spíš nás dva, nebo jeho s pritelkyni,.. Je tam psaná na nej nevera..a na me hnusne lži.. plus nase spolecne foto s jednoho dřívějšího pracovního večírku, kde jsme pouze vedle sebe, je to roztříhané na puzzle.je tohle normální..? Psané na pc, obálka ručně
Zdravím. Nic člověku neublíží víc, než pomluvy a lži, vůči kterým je bezmocný. Lidem pusu nezavřete. Pokud tomu muži stačí jeden anonym k tomu, aby byl hnusný na Vás a podezíral Vás, pak ho ignorujte, jakoby byl vzduch a držte se od něho dál. Nemůžete přece za to, že někdo napsal anonym a někdo si z toho udělal závěry, jaké zrovna potřeboval...
Děkuji.. ale to je během měsíce druhý anonym. První bych neřešila, řekla jsem siže se někdo nudil a závidí...a že to utichne,ale když zas přišel druhý...
S anonymem toho moc nenaděláte, snad jen podat trestní oznámení na neznámého pachatele. A v práci to pořádně rozmáznout. Pak by Vám měl dát pokoj aspoň ten kolega (kolega? - jeho jednání není právě kolegiální).
Tak sme si rozumněli,samá srandička a tak..a najednou jak cizí člověk, jako bych za něco mohla, to mě mrzí nejvíc. Já jsem v tom stejně poškozená... ale když mi dopis nechce ukázat ani mi ho dát... nebo jít na policajty, tak co s tím můžu dělat já..?nic...dál trpět a čekat, kdy přijde další
Můžete se na to vykašlat. Jsou horší věci na světě. Sama jsem taky kdysi byla bezmocná vůči anonymu, ale tenkrát jsem se vzepřela a řekla, že když mi po takové době, co se známe, nevěří, tak že to byl pro nás oba ztracený čas. A všechno se urovnalo. Dokonce jsem pak přišla na to, kdo to poslal... bývalý spolužák, takový skřet, asi proto, že se na něj nedostalo...
Pokud kolega věří víc anonymu než vám, tak za to nestojí - to bych mu řekl mezi 4 očima.
Proti anonymu se bojuje těžko. Nejlíp asi vylézt na stůl, veřejně to přečíst a okomentovat že se nějaký podělaný anonym snaží zaškodit, je to někdo z vás, takže buď ať teď vyleze a řekne vám to do očí nebo ať zaleze a neškodí.
diky, ale ja v nem figuruju jen jako třetí osoba... prisel pritelkyni meho kolegy...a je v nem,ze to spolu tahneme a podobne..a dost špiny na me... ze se s nim prej chlubim...a on me podezíra, ze sem se fakt tim chlubila.. branit se nemuzu, nikde sem nic nerekla, neudelala..svedomi mam ciste, ale on je na me hnusnej a já jsem z toho uz s nervama v pr..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.