Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anonymní dopis

Od: adohaj* odpovědí: 14 změna:

AHoj lidi, potřebovala bych poradit, zda-li se dá nějak bránit proti anonymnímu dopisu..?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Pokud jste s kolegou skutečně nic neměla, tak za ním jděte a narovinu řekněte, že to prostě není pravda a že se Vás akorát někdo snaží očernit. Já bych si se svou vyřídilkou stoupla na vysokou židli a pěkně nahlas to řekla všem kolegům s tím, že to není a nikdy nebyla pravda a že máme v kolektivu hnusného lháře.

Jak s tím kolega naloží, to už je na něm. Ale nemůžete se divit, že je naštvaný, je to sice jen hloupý anonym, ale pro něj je třeba v sázce vztah s přítelkyní.

doplněno 31.03.14 16:03:

Není, pisatel je zjevně nemocný. Bohužel nedokážu poradit, co by bylo lepší, jestli to pořádně rozjet, nebo to nechat být.

doplněno 31.03.14 16:10:

Nemyslela jsem doopravdy, jen jako:) Vypustit fámu. A Kapka má pravdu - asi to není moc dobrý kamarád, když mu stačí jeden anonym, aby Vás odsoudil.

adohaj*
hodnocení

já to úplně chápu... ale je ode me o 25 let starší. Jak se mám bránit.. On přece ví, že spolu nic nemáme... jeho pritelkyne mě nesnáší, nedivím se jí, ale jsem v tom nevinně... Nevím, jestli chtel nekdo rozeštvat spíš nás dva, nebo jeho s pritelkyni,.. Je tam psaná na nej nevera..a na me hnusne lži.. plus nase spolecne foto s jednoho dřívějšího pracovního večírku, kde jsme pouze vedle sebe, je to roztříhané na puzzle.je tohle normální..? Psané na pc, obálka ručně

Zdravím. Nic člověku neublíží víc, než pomluvy a lži, vůči kterým je bezmocný. Lidem pusu nezavřete. Pokud tomu muži stačí jeden anonym k tomu, aby byl hnusný na Vás a podezíral Vás, pak ho ignorujte, jakoby byl vzduch a držte se od něho dál. Nemůžete přece za to, že někdo napsal anonym a někdo si z toho udělal závěry, jaké zrovna potřeboval...

adohaj*
hodnocení

Děkuji.. ale to je během měsíce druhý anonym. První bych neřešila, řekla jsem siže se někdo nudil a závidí...a že to utichne,ale když zas přišel druhý...

iz*

S anonymem toho moc nenaděláte, snad jen podat trestní oznámení na neznámého pachatele. A v práci to pořádně rozmáznout. Pak by Vám měl dát pokoj aspoň ten kolega (kolega? - jeho jednání není právě kolegiální).

adohaj*
hodnocení

Tak sme si rozumněli,samá srandička a tak..a najednou jak cizí člověk, jako bych za něco mohla, to mě mrzí nejvíc. Já jsem v tom stejně poškozená... ale když mi dopis nechce ukázat ani mi ho dát... nebo jít na policajty, tak co s tím můžu dělat já..?nic...dál trpět a čekat, kdy přijde další

Můžete se na to vykašlat. Jsou horší věci na světě. Sama jsem taky kdysi byla bezmocná vůči anonymu, ale tenkrát jsem se vzepřela a řekla, že když mi po takové době, co se známe, nevěří, tak že to byl pro nás oba ztracený čas. A všechno se urovnalo. Dokonce jsem pak přišla na to, kdo to poslal... bývalý spolužák, takový skřet, asi proto, že se na něj nedostalo...

asd*

Pokud kolega věří víc anonymu než vám, tak za to nestojí - to bych mu řekl mezi 4 očima.

Proti anonymu se bojuje těžko. Nejlíp asi vylézt na stůl, veřejně to přečíst a okomentovat že se nějaký podělaný anonym snaží zaškodit, je to někdo z vás, takže buď ať teď vyleze a řekne vám to do očí nebo ať zaleze a neškodí.

martinaa*

Přesně tak to vidím i já. Pokud má tazatelka odvahu, tak do toho.

adohaj*
hodnocení

policie by s tím stejně nic neudělala, ale jak řešit anonym, to je ořech... jsme velká firma mohl to být kdokoliv...

xixi*
hodnocení

2x

Dá. Hodit ho do koše. Když nemá někdo odvahu se podepsat, nestojí mi za čtení.

adohaj*
hodnocení

diky, ale ja v nem figuruju jen jako třetí osoba... prisel pritelkyni meho kolegy...a je v nem,ze to spolu tahneme a podobne..a dost špiny na me... ze se s nim prej chlubim...a on me podezíra, ze sem se fakt tim chlubila.. branit se nemuzu, nikde sem nic nerekla, neudelala..svedomi mam ciste, ale on je na me hnusnej a já jsem z toho uz s nervama v pr..

hodnocení

2x

Záleží na tom, kdo anonym dostal a jak se k němu postavil. Co vám dává za vinu, jaké důsledky vám přinese. Něco jiného je anonym vaší ženě, že jste jí nevěrný, něco jiného je, když anonym upozorňuje, že okrádáte zaměstnavatele a něco jiného, že kradete nanuky.

hodnocení

0x

Já bych tohle také řešila velmi hlasitě a přede všemi. Nenechala bych nikde skulinku pro dohady stranou, na chodbě, na wecku, u vařiče. Nikde! Nahlas a přede všemi!. Kdybych měla čisté svědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]