Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předduchod výpočet

Od: karel789* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. v dubnu mi bude 59let. nechal jsem si zaslat z Prahy informativní list duchodového pojištění.Mám zde datumy od roku 1971 až do roku unor 2014. Jsou tady i uváděny částky vyměřovacích základu. Dále vyločená doba a dny Lze z těchto udaju předběžně vypočíst předduchod když bych skončil v květnu 2015? Jak to vypočítat? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Pravděpodobně míníte předčasný starobní důchod (předdůchod je něco jiného, na ten byste musel mít našetřeno). Pro odchod do předčasného důchodu v r. 2015 musíte mít již v r. 2015 splněnu délku účasti na důchodovém pojištění (u Vás jde o 35 let důch. pojištění).

Stáhněte si z webu MPSV věkovou a důchodovou kalkulačku, pomocí věkové určíte, od kdy nejlépe o předčasný důchod požádat a pomocí důchodové kalkulačky zjistíte orientační výši důchodu (platný propočet provede ČSSZ až po podání žádosti o důchod)..

Pozor na datum, od něhož o předčasný důchod požádáte. Předčasný důchod se krátí za každých započatých 90 dnů, o něž odejdete do důchodu dříve.

------- Odkazy:

Informace k důchodům (web ČSSZ)

Ke stažení:

Věková kalkulačka (formát XLS, 35 kB)

Důchodová kalkulačka (formát XLS, 74 kB)

Návod k důchodové/... (formát PDF, 733 kB)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]