Nejste přihlášen/a.
Byl jsem v podobné situaci, rodný list mi matrika vydala na počkání (naštěstí to nemám do rodiště daleko ), s novým OP pak už nebyl problém.
Pro vydání OP jsou dané lhůty 30 (resp. 15) dnů, v praxi bývají kratší, ale ještě dnes bych to určitě nečekal. Dostaneš potvrzení o ztrátě OP, totožnost můžeš prokazovat i jiným způsobem.
Dobrý den, bratr je v podobné situaci. Má jen kopii rodného listu- ale neověřenou kopii (jen doma na kopírce). Do toho ztratil OP. Četla jsem, že rodný list bez OP nevydají. Nemá vůbec žádný další doklad totožnosti (maximálně kartiču pojištěnce). I přes to mu vydají duplikát rodného listu?
Děkuji za zkušenosti!
Rodný list Vám matrika nedá když nemáte žádný průkaz totožnosti. To se mi stalo. Pí matrikářka mi pak řekla ať si napíšu plnou moc třeba jako od bratra, ktrý mě zplnomocňuje k tomu aby mi mohla vydat rodný list. Tak jsem šla domů, napsala že Pavel xxx zplnomocňuje svojí sestru Hanu xxx k vyzvednutí jejího rodného listu. A bylo to. Udělali to na počkání. Stačí znát r.č. třeba sourozence, matky, otce. Je jedno od koho to bude. Podepíšete si to za toho dotyčného sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.