Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bankrot a uzavření manželství?

Od: lindakor odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu-chodím se svým přítelem již téměř rok a chtěli bychom se vzít,on má ale na svojí osobu osobní bankrot a bude mít ještě 3 roky. partner má strach aby mě tím bankrotem nějak neohrozil. neví někdo jak je to ošetřeno právně? děkuji za rady a prosím nepište mi že je manželství jen pouhý nedůležitý cár papíru.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Jednou tu zaznělo " nejdřív k notáři a pak k oltáři", když si přečtete nový OZ, exekutorský zákon, rychle příjdete na to, že svatba s takovým rizikem není to nejlepší řešení. Úplně stačí, když si vezmete člověka bezproblémového a za pár let se ukáže, že je všechno jinak, vy o problémech víte už dnes. Napsala bych "nevdávat se" ale to zrovna slyšet nechcete.

doplněno 01.04.14 11:23:

"lindakor" Děkuji, že jste se nad odpověďmi zdejších rádců zamyslela a pokud zodpovědně, bez růžových brýlí, zhodnotíte danou situaci, uchráníte sebe a možná i později narozené děti případných problémů. Nebojte se, pravá láska počká.

lindakor
hodnocení

děkuji všem za odpovědi.Lidus máte pravdu zrovna tohle jsem slyšet nechtěla ale co se dá dělat, myslela jsem že když je bankrot osobní-týka se pouze té osoby. jsem ráda že jsem se informovala. zamilovaný člověk má klapičky na očích. nebudu podstupovat takové riziko,.

pacourek*
hodnocení

2x

Dnes trochu nešikovně ,dnes bych tři roky počkal protože osobní bankrot chraní pouze budoucího manžela nikoliv vás a věřitelé by dluhy chtěli po vás

jancak
hodnocení

0x

velmi podrobně rozebráno dle nového občanského zákoníku. Je třeba počítat s tím, že výkladová praxe se může více či méně lišit v závislosti na pověřeném insolvenčním správci a insolvenčním soudu, takže osobně bych v případě pochybností doporučoval věc konzultovat přímo s insolvenčním správcem. Pročtěte a napište dotazy

jancak

správný odkaz tady

pawelrobertrak
hodnocení

0x

Je to opravdu tak. Pokud byste byli manzele, tak vam muze exekutor podle noveho OZ klidne zablokovat vase konto a strhavat vam plat kdyz si usmysli, ze diky vasemu bankrotu dostane veritel a on sam malo. O zabavovani veci ve spolecne domacnosti uz radeji ani nemluve. Je to ovsem zase jenom specifikum pro CR a neco takoveho ci podobneho jinak neexistuje nikde jinde na svete !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]